Снижава ниво глукозе: Овај чај је најбоље решење за губљење килаже и спречавање дијабетеса

0
чај

(Фото: Shutterstock)

Желите да изгубите килограме а уједно и да смањите могућност од добијања дијабетеса? Овај чај је прави избор за вас!

Преглед студија сугерише да зелени чај и екстракт зеленог чаја могу помоћи у снижавању нивоа глукозе у крви и могу играти кључну улогу у спречавању дијабетеса типа 2 и гојазности.

Студија је показала да су људи који су редовно пили зелени чај више од 10 година имали ниже телесне масти и мањи обим струка од оних који нису пили. А гојазност може повећати ризик од развоја дијабетеса типа 2 за најмање шест пута, према студији објављеној у априлу 2020. у часопису Диабетологија.

Један од разлога зашто зелени чај може играти битну улогу у превенцији дијабетеса јесте то што садржи снажно једињење које се зове епигалокатехин галат (ЕГЦГ).

“Утврђено је да ЕГЦГ повећава унос глукозе у мишићне ћелије“, каже признати експерт за фитнес и исхрану Палински-Вејд. Према истраживању објављеном у фебруару 2019. године у Међународном часопису за молекуларну науку, овај процес ЕГЦГ који стимулише глукозу да уђе у мишиц́не ц́елије такође може бити користан за лечење гојазности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Једна шољица зеленог чаја садржи 0 угљених хидрата, 0 грама (г) шећера или масти и само 2,4 калорије, што га чини потпуно здравим избором.

DIABETOLOGIJA

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *