И Кораћу се смркло: Мило отац нације, без њега Црна Гора није секуларна држава!

0
мило

Мило Ђукановић (AP Photo/Risto Bozovic)

И Кораћу се смркло: Мило отац нације, без њега Црна Гора није секуларна држава!

Професор Филозофског факултета у пензији и некадашњи потпредседник Владе Србије Жарко Кораћ изјавио је у Новом дану ТВ Н1 да му политичка биографија новоизабраног председника Црне Горе Јакова Милатовића не улива поверење, јер је, како је казао, реч о човеку којег је у политику увела црква која негира постојање црногорске нације.

Кораћ је на председничким изборима у Црној Гори отворено подржао вишедеценијског лидера те државе Мила Ђукановића.

Прочитајте још:  МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА ДРИТАНОВУ ВЛАДУ: Кријете свјетске криминалце, а Куртију испоручујете Србе, неће моћи!
Објашњавајући своју одлуку, професор је на Н1 објаснио да је црногорско друштво дубоко подељено, да је 1918. изгубило своју државу која је своју самосталност обновила тек 2006. године.

–То је идентитетско питање. У Србији нема свађе око тога да је Србија самостална држава, док један део Црне Горе нема неку идеју о самосталној Црној Гори, него сматра да треба што више да буде упућена на Србију, истакао је Кораћ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Србија најављује војну сарадњу са НАТО
Новоизабраног председника Милатовића види управо као представника тог дела грађана Црне Горе.

–Милатовић се није бавио политиком, он се појавио 2021. када се појавила тзв. апостолска влада направљена у манастиру Острог. То је јединствено у Европи, у Србији је нпр. то немогуће да неки владика у манастиру формира владу. То је показало зависност од цркве, јер су те литије с танком већином срушиле ДПС, рекао је Кораћ.

А, та иста Српска православна црква, према његовим ријечима, не признаје црногорску нацију, и то отворено каже. Кад црква прави владу то, према ријечима Кораћа, више није секуларна држава, а када држава није секуларна није грађанска.

Прочитајте још:  Амбасадор Норвешке у Београду: Србија један од највреднијих партнера НАТО
Тврди да Вијести „на врло ружан начин“ прогањају Ђукановића.

Осврћући се на обраћање новинарима Мила Ђукановића у изборној ноћи, када је одбио да одговори на питање новинарке Вијести, правећи се да га не чује, Кораћ је рекао да се фокус погрешно ставља на тај инцидент, уместо на то што је Ђукановић признао пораз и честитао Милатовићу.

Рекао је и да Ђукановић није требало тако да поступи према новинарки, али да је реч о Вијестима које га, како је оценио, „на врло ружан начин прогањају већ 10 година“, те да је вероватно хтео да буде на страни својих присталица које су звиждале.

Српска24.ме/ЦДМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *