Мештани Остружнице гину и даље због нерешеног питања преласка преко Обреновачког пута!

1
остружница

(Фото: Васељенска / Никола Тодоровић)

Мештани Остружнице годинама имају проблем да преко Обреновачког пута пређу на другу страну.

Kада изађу из аутобуса, уместо пешачког прелаза, чекају их двоструке беле траке, а возачи свакодневно праве прекршај да би ушли у насеље.

Буде јако густ саобраћај и морамо да пређемо ову дуплу пуну линију да би дошли до својих домова, друга алтернатива нам је да возимо право до насеља Умка, то је још 6-7 километара да направимо полукружно и да се вратимо, то је невероватно да возимо толико дуго да бисмо дошли до наших домова“

Грађани сваког дана ризикују своје животе да би дошли до својих кућа, јер аутомобили веома брзо возе на овој деоници.

На 13 километара од центра града, до једног дела насеља Остружница мештани долазе уз константну бојазан за безбедност пешака, али и свих других учесника у саобраћају. До својих домова немају како него преко – пуне линије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сви трчимо овде, наравно неког и закачи ауто, једна жена је ишла увече, прелазила је и здробио ју је један ауто, тако да то ништа није чудно. Овде возе 100 на сат, цео овај пут од Чукарице до овде, максимално ограничење је 80 и то сви возе како хоће, нико им не смета, нико их не омета“, кажу нам мештани.

Проблем стотинак грађана који живе овде решио би пут кроз центар насеља који је урађен по плану детаљне регулације.

Иако је проглашен за пут од јавног значаја, већ годинама не могу да реше имовинско правне односе. Пут кроз насеље уједно би значило да више до својих кућа не морају преко, како га зову, смртоносног новог Обреновачког пута.

Прочитајте још:  Продата зграда мисије СФРЈ у Њујорку за 50 милиона долара

Решење је у другом степену РГЗ, ако они не реше те три парцеле, остале су само три парцеле које треба да реше, ми смо забетонирани буквално, ништа се неће решити, а нама је Дирекција рекла док се то не реши и не можемо да кренемо са радовима. Kонтакрамо их путем мејла, они су нам написали: ‚Ми радимо, имамо 700 хиљада нерешених проблема, ви кад дођете на ред ми ћемо вас решити, буквално само што нису написали – то што ви гинете нема везе, ви гините ми радимо свој посао”, тако једноставно да преведем, наводи за наш портал Никола Тодоровић  представник општинског одбора Заветници на Чукарици.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Мештани Остружнице гину и даље због нерешеног питања преласка преко Обреновачког пута!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *