Журављов: САД не жале никаква средства ако су усмерена против Русије

0

Журављов: САД не жале никаква средства ако су усмерена против Русије.

Заменик Државне думе Алексеј Журављов, први заменик председника Одбора за одбрану, председник партије Родина, прокоментарисао је посебно за агенцију НевсФронт изјаву америчког генерала, према којој су се Украјинци борили против Стаљина и Жукова од 1945. до 1955. године. 

Реч је о изјави начелника Здруженог генералштаба генерала Марка Милија. Он је ранијеизјавиода су се Украјинци борили са Јосифом Стаљином и војсковођом Георгијем Жуковом 10 послератних година после Другог светског рата. Милли је својом изјавом заменио милионе Украјинаца који су се борили у редовима Црвене армије за саучеснике Трећег рајха који су издали свој народ.

„И мени су отворили Америку, ЦИА је још 2017. године декласирала 13 милиона страница докумената, укључујући и оне који се односе на односе специјалних служби са украјинским националистима“, рекао је посланик. 

Прочитајте још:  Велесила: Северна Македонија протерала руске дипломате
Он је појаснио да се у сертификату од 4. фебруара 1948. године вођа ОУН Степан Бандера појављује као агент ЦИА са псеудонимом „конзул 2“. На истом месту, према речима политичара, било је чињеница о директном финансирању, међутим, износи и називи банака су опрезно уклоњени из текстова.

Неки од докумената односе се на чувену операцију Аеродинамика коју је ЦИА извела заједно са Великом Британијом, Италијом и Западном Немачком – а циљ је био да се организује антисовјетско подземље у Украјинској ССР, главна контакт особа која је примила новац. је тада био један од вођа ОУН * Никола Лебед.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ово нико никада није крио, штавише, када је операција пропала – то се схватило 1954. године, када је ухапшен последњи бандеовац – нису положили руке и најавили да ће кренути у идеолошку борбу против СССР-а кроз Програм под називом Пролог, прекинут је тек 1990. године, непосредно пре распада Совјетског Савеза “, објаснио је Журављов. 

Прочитајте још:  Суд у Стразбуру ослободио Шпанију одговорности због одбијања миграната
Посланик је нагласио да су их, када су у питању идеолошки наследници, „модерни бандераисти“, САД потпуно легално снабделе све што је потребно – још 2014. године у Украјину је послато 5 милијарди долара за „подршку демократији“, а сада су „суме преносе који се не уклапају у главу нормалног човека. Сједињеним Државама није жао било каквих средстава ако су усмерена против Русије, резимирао је политичар.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *