хитлера, украјине, израела, зеленски

Володимир Зеленски (Фотографија © Гетти Имагес / Цхип Сомодевилла)

Украјински председник Володимир Зеленски допутовао је у Пољску, саопштено је из кабинета пољског председника, преноси Ројтерс.

Посета, коју је ове недеље најавила Пољска, али је Кијев није званично потврдио, долази у тренутку када Украјина планира да покрене контраофанзиву у наредним недељама или месецима, наводи британска агенција.

Помоћник пољског председника Марчин Пшидач потврдио је приватној телевизији ТВН24 да је Зеленски стигао у Пољску.

У изјавама за медије у уторак уочи посете, он је саопштио да посету “треба разумети као знак поверења и захвалности Пољској и Пољацима”.

Зеленски ће се током посете састати са председником Анджејем Дудом и премијером Матеушом Моравјецким и разговарати са украјинским избеглицама и пољском јавношћу, рекао је Пшидач.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Неће бити изненађење да украјинска страна тражи већу подршку од Пољске и других страних партнера, али морамо бити свесни да је Пољска већ много урадила”, нагласио је пољски званичник.

Пољска је примила више од милион украјинских избеглица од напада Русије на Украјину пре 13 месеци, а као чланица НАТО-а је такође одиграла важну улогу у убеђивању других западних сила да испоруче тенкове и друго оружје Кијеву, наводи Ројтерс.

“Током разговора са председником Зеленским свакако ћемо разговарати о украјинском житу и другим пољопривредним производима, јер не желимо да било каква трговина са Украјином дестабилизује наше тржиште”, изјавио је раније Матеуш Моравјецки.

(Ројтерс)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *