Израел гађао војне циљеве у Сирији, Сиријци испалили ракете на Голанску висораван

0

(Фото: Јутјуб)

Израелски војни авиони извели су јутрос ваздушне ударе на војне циљеве у Сирији као одговор на ноћашња рекетирања територија под контролом Израела, саопштила је израелска војска.

 

Државни медији у Сирији известили су о експлозијама у близини главног града Дамаска, а израелски војни извори су потврдили да су изведени удари на сиријске артиљеријске батерије и лансере дронова, као и на друге сиријске војне положаје и војне радарске системе, преноси Ројтерс.

 

У званичном саопоштењу војске Израела наведено је да „израелска војска сматра државу Сирију одговорном за све активности које се дешавају на њеној територији и да неће дозволити било какве покушаје нарушавања израелског суверенитета”, јавља Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Сиријско министарство одбране саопштило је да је сиријска противваздушна одбрана одговорила на израелске нападе и пресрела неколико израелских ракетних пројектила.

 

У саопштењу је наведено да после израелских ракетних удара није било пријављених људских жртава, али да је проузрокована материјална штета.

Сирија испалила шест ракета на Голанску висораван

Шест ракета лансирано је рано јутрос из јужне Сирије на циљеве на Голанској висоравни у два одвојена баража у размаку од два сата.

 

Израелска војска је саопштила да су на територију Израела пала три ракетна пројектила, као и да је после другог сиријског ракетног баража израелска војска узвратила артиљеријском ватром и нападима беспилотним летелицама на ракетне лансере који су коришћени у нападу из Сирије, преноси дневник Тајмс оф Израел.

 

Касније су израелски и сиријски медији пренели да је Израел извео додатне ваздушне ударе на циљеве у близини главног града Дамаска.

Прочитајте још:  О утицају педофилског лобија на Западу...

 

Израелски систем противваздушне одбране Гвоздена купола није коришћен јер су пројектили били усмерени ка ненасељеном подручју, саопштила је израелска војска.

 

Голанска висораван је спорна територија која је подељена на три сектора, један је под контролом Сирије, други под контролом Израела, а трећим патролирају снаге УН.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *