Кнежевић: У СДТ-у откривен доказ о малверзацијама Катнића и Чађеновића, унапред састављали питања за Асада

0
Милан Кнежевић

Милан Кнежевић

Кнежевић: У СДТ-у откривен доказ о малверзацијама Катнића и Чађеновића, унапред састављали питања за Асада.

Председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић тврди да су бивши главни специјални тужилац Миливоје Катнић и специјални тужилац Саша Чађеновић састављали питања која је потенцијални сведок Џозеф Асад требало да научи и тако оптужи њега и Андрију Мандића да су га ангажовали за потребе „државног удара“ 2016. године.

Прочитајте још:  ГЛАСАЧКА ДИЈАСПОРА ИЗ ЛУКСЕМБУРГА И ХАНОВЕРА ПРЕВАРЕНА
Кнежевић је медијима доставио документ са 18 питања и одговора на енглеском језику, али се у њему не наводи нихово порекло и датум.

„Дужност ми је да обавестим јавност да сам у сазнању да је приликом расподеле предмета које је дужио Саша Чађеновић пронађен још један од доказа како су Миливоје Катнић и он конструисали оптужницу и доказни поступак у случају ‘државни удар’ притискајући и пријетећи потенцијалним сведоцима и њиховим адвокатима. Такође сам у сазнању да се ради о документу на ком су на српском и енглеском језику исписана питања и одговори која су састављали Катнић и Чађеновић, а која је потенцијални сведок Џозеф Асад требало да научи и тако оптужи Андрију Мандића и мене да смо га ангажовали за потребе тзв. државног удара. Пошто је Асад одбио да то учини за њим је расписана црвена Интерполова потерница и подигнута Наредба о истрази која је још на снази“, саопштио је Кнежевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ДФ: Ђукановић открио да преговара са УРА
Казао је да је тај, како тврди, доказ о злоупотребама Катнића и Чађеновића из СДТ-а упућен Тужилачком савету и новом поступајућем тужиоцу Јелени Протић.

Позвао је председавајућу тим телом Татјану Беговић да објави документ који је, како је казао, добила из СДТ-а, али и да закаже хитну седницу Савета на којој би заузели став поводом „још једног флагрантног доказа о злоупотребама“ Катнића и Чађеновића.

„Пошто је госпођа Беговић изабрана на Тужилачком савету за в.д. ВДТ-а подсјећам је да је и досад било довољно елемената да се одустане од овако фабриковане оптужнице, али овај последњи доказ о којем ћути Тужилачки савет опасно мирише на уплив спољних фактора и зато ћемо одсад јавно указивати на намерну пасивност људи из тужилаштва и Савета који из неких разлога штите Миливоја Катнића и Сашу Чађеновића. А пошто Тужилачки савет дуже од годину дана не одлучује по нашим притужбама које смо поднели, чак ни након наших писаних ургенција, отворено сумњам да се ради о прећутном бежању од одговорности оних који су нас уверавали да ће им Устав, закони и неселективност бити једино мјерило у њиховом раду“, додао је Кнежевић.

Прочитајте још:  Невероватне авантуре Срба у Русији
Казао је како му се чини да су „веће шансе да се помире Шкаљарци и Кавчани него да Тужилачки савет одлучи по нашим притужбама“.

„Зато јавности презентујем доказ о злоупотребама двојца Катнић-Чађеновић који су пронађени у СДТ-у и упућени Тужилачком савету који упорно и угледноправнички ћути на озбиљни криминал и злоупотребе у тужилаштву које су нам нанеле непоправљиву штету. Нека види читава Црна Гора какво смо ‘независно’ тужилаштво и судове имали, али и ко данас намјерно жмури на истину коју објављујемо. Или неко споља, или изнутра, мисли да сви имају право на правду осим нас, и да су против нас сва средства дозвољена. Морам разочарати и једне и друге, ником се помјерити нећемо“, закључио је Кненевић.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *