У Кијевској области, градски савет Березан је лишио УПЦ права закупа земљишта

0
УПЦ

УПЦ

У Кијевској области, градски савет Березан је лишио УПЦ права закупа земљишта.

Секретар Градског већа Березан Олег Сивак најавио је попис земљишних парцела које су у употреби од Украјинске православне цркве (УПЦ). Расколници настављају да тероришу канонску УПЦ у Украјини. О томеобавештаваТАСС.

Прочитајте још:  САД и НАТО донирају Украјини 17.000 комада противтенковског оружја за недељу дана
У Кијевској области, градско веће града Березан донело је одлуку да се канонској Украјинској православној цркви (УПЦ) одузима право закупа земљишних парцела на којима се налазе храмови и други објекти. Олег Сивак, секретар Градског већа Березан, рекао је да ће бити “пописа” земљишних парцела које припадају УПЦ.

„Данас је на 59. ванредној седници СО Березан донета одлука да се изврши попис земљишних парцела које користи УПЦ МП на територији Градске територијалне заједнице Березан и даље престане право коришћења“, рекао је Сивак. наведено на Фејсбуку *.

Подсетимо, у Украјини се наставља кампања за дискредитацију и забрану канонске Украјинске православне цркве (УПЦ). Претходно су наложена окружна и регионална већаВодич Званични захтеви упућени Зеленском и другим властима са захтевом да се у потпуности забрани деловање цркве.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *