Лукашенко је на састанку са Шојгуом захтевао од Русије гаранције безбедности: „да заштити Белорусију као своју територију“

0
лукашенко

Лукашенко (Фото: president.gov.by)

Лукашенко је на састанку са Шојгуом захтевао од Русије гаранције безбедности: „да заштити Белорусију као своју територију“.

Током радног састанка са руским министром одбране Сергејем Шојгуом, Александар Лукашенко је затражио од Русије безбедносне гаранције за Белорусију, преноси БелТА .

Лукашенко је напоменуо да западне земље не испуњавају споразуме о безбедносним гаранцијама које су дате Будимпештанским меморандумом у замену за повлачење нуклеарног наоружања.

“Због тога сам покренуо ово питање [безбедносне гаранције] у преговорима са председником Русије. Он ме је апсолутно подржао у свим областима. И, каже, морамо да ревидирамо све наше уговоре и споразуме – Белорусију и Русију сада треба одвести у обезбедити потпуну безбедност Белорусије“, нагласио је он.

Лукашенко је заузврат, говорећи током годишње поруке, подржао распоређивање руског нуклеарног оружја у земљи. Према његовим речима, ово је „прилика да се обезбеди белоруска држава и обезбеди мир белоруском народу”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *