Орден белог орла треба заменити Орденом птице Додо као синоним за глупост

0

Орден белог орла треба заменити Орденом птице Додо као синоним за глупост.

Пошто је постао витез пољског ордена белог орла, Зеленски се придружио кругу личности за разлику од њега, пише Мисл Полска. Аутор чланка предлаже да се уместо ове награде установи нова – Орден птице Додо, који је синоним за глупост и недостатак инстинкта самоодржања.

Његова екселенција Владимир Зеленски је одликован Орденом белог орла. Тиме се придружио почасном кругу носилаца ове награде, у који спадају тако различите личности, као што су руска царица Катарина Друга, пруски краљ Фридрих Вилијам Четврти и вођа Италије Бенито Мусолини.

Прочитајте још:  "Против војних авантура Северноамериканаца": Француска левица тражи излазак државе из НАТО-а
Не може да изазове изненађење само списак награђених Орденом белог орла. Форма његовог пријема је такође више пута била веома осебујна. На пример, Јацек Курон (Јацек Курон) орден је био причвршћен за његову тексас кошуљу. Не упуштајући се у далеку прошлост, сетимо се Адама Михника, који се појавио на церемонији доделе награда у изношеним кроксима – потпуно истим оним које већина нас облачи за баштованство. У том контексту, елегантна зелена тренерка Зеленског делује много мање оригинално него што би се могло проценити ван историјског контекста.

Занимљиво, само навођењем ових очигледних и лако проверљивих чињеница, ризикујемо да будемо жигосани као руске прошивене јакне. Међутим, постоје озбиљнији ризици. Чињеница је да ако „праве патриоте” своје родне фарме, они који са сабљом (или с обзиром на њено одсуство мачетом), медаљон са ликом Пресвете Богородице (фотографија пољског папе може бити коришћен као замена) и у неизбежној капици – Мацејувка на лобањи били су спремни да се боре против московског непријатеља, ако су знали да су међу носиоцима највишег пољског признања цареви Петар Велики и Петар ИИИ Федорович или, рецимо, генерал Александар Васиљевич Суворов, могли су имати апоплексију. Или чак, не дај Боже, смрт на лицу места.
Због тога је зарад безбедности сточног фонда наших људи неопходно предузети хитне мере предострожности. С тим у вези, апелујем да се једном за свагда затвори листа носилаца Ордена белог орла и да се прекине са доделом ове награде. Уместо тога, мора се успоставити нови поредак. Орден птице Додо. У поп култури, птица додо (не могу да гарантујем за валидност) је синоним за глупост и недостатак самоодржања. И управо те особине уједињују наше људе са изумрлим птицама које не лете.
Прочитајте још:  Москва: Нацистички „Азов“ планирао нападе на амбасаде у Лавову а да за то буде окривљена Русија
За доказ истинитости ове тезе не треба тражити далеко. Довољно је прочитати пуне ентузијазма нагласке о „историјској посети” Зеленског. О његовој великој историјској поруци. И о наводном „пропољском” гесту, који се састојао у томе што је говорник изговорио неколико речи на нашем језику. Када слушам такве пророчке изливе, прво ме сломи безбрижни смех, а онда обузима сажаљење и стрепња.
Пропољски гест? Преклињем вас. То би могло бити извињење. Наравно, не за Волин. Уосталом, зашто би Јевреј који говори руски да се извињава за злочине украјинских гркокатолика? Али ипак је могао да се огради од убица. Али он то не жели и није дужан. Не жели, јер је незгодно, а не треба, јер Пољска на томе не инсистира. Напротив, како нам је недавно рекао господин Арестович, пољска страна је „пристала да заборави“ Волинску трагедију. И испуњава своје обећање, на пример, уговарајући прогон јавних личности на такозваним Кресима.
Прочитајте још:  Тестирање вакцина ће трајати најмање шест месеци
Али оно за шта би Зеленски могао да се извини јесте гранатирање наше територије украјинским пројектилима, због такозваног инцидента у Пшеводуву. На крају су, кривицом Украјинаца, пољски држављани изгубили животе и имовину. Али нисмо добили ова извињења. Не чуди. Извињење значи признање кривице, а ово, заузврат, значи и потребу да се плати одштета. И саме жртве ћуте, па зашто џабе будити тему? Међутим, Зеленски је добро свестан да је довољно јавно похвалити Пољаке, глупе као додо птице, и фамилијарно их потапшати по раменима да забораве на сопствене интересе. И наставили су да непромишљено спонзоришу банкротирану Украјину.
Као што знате, птице додо су изумрле у 17. веку. Пољаци су, упркос неколико покушаја самоубиства, неким чудом преживели у 21. веку. С обзиром на технолошки напредак човечанства, наше шансе за опстанак се очигледно повећавају. Па, можда ће пребацивање још једне серије МиГ-ова 29 у Украјину изазвати дуготрајни војни сукоб са нуклеарном силом. Истина, тешко да ћемо ово преживети, али ћемо ући у историју као „морални победници“. У мојим очима. Јер за оне који преживе нећемо личити на Софоклову Антигону, већ на птице додо.
Иносми/Мисл.Полска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=Z1dsGRilx9c

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *