Хилове марионете не одустају, сад туже бившу шефицу Бранкицу Марић

1
савовић

Хилове марионете не одустају, Савовић и Пауновић очајне  туже бившу шефицу због поделе чланка у затвореној вибер групи. 

Након тужбе против вишег јавног тужиоца Ненада Стефановића и покушаја прогона свих који нису по мери америчке администрације у српском правосуђу, лажне Лауре Бојана Савовић и Јасмина Пауновић настављају покушај прогона.

Наиме, овај пут је заменица тужиоца Бојана Савовић покренула тужбу против бивше шефице Бранкице Марић, прве заменице за борбу против корупције вишег јавног тужиоца Ненада Стефановића у Београду, због поделе новинарског чланка у вајбер групи.

Пријаву је поднела заменица тужиоца Бојана Савовић, због, како се наводи, кршења члана 8 Етичког кодекса, према којем је заменик јавног тужиоца дужан да се према другом заменику тужиоца односи са уважавањем и поштовањем.

Марић је, наиме, у службеној Вајбер групи Вишег јавног тужилаштва, коју тужиоци користе за комуникацију са радницима писарнице због узимања бројева предмета на дежурству, поделила слику текста из листа Време. Текст је, заправо, одговор адвоката Владимира Гајића на текст новинарке Времена Јелене Зорић управо о тужитељкама Бојани Савовић и Јасмини Пауновић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Адвокат Гајић у свом одговору тужитељке назива лажним Лаурама, а претходно је у једном свом твиту написао “Мало је рећи да је ово скандалозно како за ове лажне Лауре, тако и за амбасадора који више и не крије своју позицију колонијалног управника” као реакцију на састанак тужитељки са америчким амбасадором Kристофером Хилом.

Прочитајте још:  Грађани имају право да туже због НАТО бомбардовања – сужене могућности за обештећење

“Дељењем текста, у којем адвокат Гајић износи низ неистина и увредљивих коментара на рачун Бојане Савовић, Бранкица Марић грубо је прекршила Етички кодекс”, наводи се у пријави ДВТ-у коју потписује Бојана Савовић.

Занимљиво је да Гајић није ни именовао тужитељку али се она пронашла у његовом чланку.

Очај и апсурд свих претходних оптужби ове две лажне Лауре јасно се огледа и у овом поступку који је Савовић покренула, можда желећи да што дуже остане у јавности али и да оправда милионске донације Удружењу која финансира америчка амабасада у Београду а из којег је она изашла (или није) одмах након иступања у јавност поводом лажних оптужби према Ненаду Стефановићу.

Евидентно је једино да се из загрљаја Хиловог новца тешко може отргнути и да ће очајнички потези лажних Лаура бити још, можда следећу тужбу упуте због лајка на друштвеној мрежи или чак мимике неког колеге који није по вољи оних који им пружају “отворена врата правосуђа”.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *