Ко не дође у шетњу за „ОВК”, остаје без новца

0
србији

(Фото: Јутјуб)

Ко не дође у шетњу за „ОВК”, остаје без новца.

Не стишава се бура око „Марша за правду” који је у недељу, уочи почетка суђења бившим челницима тзв. Ослободилачке војске Косова (ОВК)  пред Специјализованим већима са седиштем у Хагу, одржан у Приштини. У албанској јавности прво се повела расправа колико је људи изашло на протест подршке Хашиму Тачију, Кадрију Веселију, Јакупу Краснићију и Реџепу Селимију. Поједини албански медији пренели су да је у „Маршу за правду” учествовало 70.000 људи , а било је и оних који су известили да их је било мање од хиљаду. На „Маршу за правду”, који је организовала платформа „Слобода има име”, очекивано, учествовали су и ветерани тзв. ОВК. Међутим, оно што је одјекнуло попут бомбе у албанској јавности на КиМ  јесу тврдње да су грађани, али и ветерани тзв. ОВК, били уцењени да дођу на протест подршке „хашкој четворци”.

Прочитајте још:  На помолу још један загађивач у природном резервату
Адвокат Газменд Халилај рекао је за ТВ Дукађини да је социјално угроженим грађанима запрећено укидањем социјалне помоћи, уколико се не појаве на протесту, а ратним ветеранима одузимањем тог статуса. Наводно, некима је запрећено да ће њиховој деци бити одузете стипендије за школовање.  Организатори „Марша за правду” демантовали су ове тврдње и поручили да је Халилају потребна стручна помоћ.

Политика

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *