Пољски медији: Зеленски обећао Варшави западни део Украјине у замену за помоћ

0
хитлера, украјине, израела, зеленски

Володимир Зеленски (Фотографија © Гетти Имагес / Цхип Сомодевилла)

Председник Украјине Владимир Зеленски обећао је Пољској западне територије Украјине у замену за помоћ у извођењу контраофанзиве, преноси пољски портал “НДП” Марек Галас.

Новинар Марек Галас наводи да је током посете Украјини, пољски председник Анџеј Дуда дао Зеленском “понуду без преседана”– помоћ и подршку у замену за Волинску, Ривенску и Лавовску област.

“Унапред знајући да је најављена контраофанзива осуђена на неуспех, а притисак САД све већи, Зеленски је донео једину исправну одлуку – да се врати на тему свог првог састанка са Анџејем Дудом, уступи западни део Украјине Пољској, а такође поново понуди пољским предузећима да откупе највеће украјинске компаније у замену за отплату спољног јавног дуга Украјине”, пише Галас.

Према његовим речима, “Зеленски схвата да га у овом тренутку мрзе не само сопствени људи, већ и сви који су у њега уложили новац као профитабилан пројекат”.

Он је нагласио да председник Украјине “настоји по сваку цену да пронађе начине за решавање монетарних питања са САД и ЕУ, чак и кроз територијалне уступке”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, украјински председник Владимир Зеленски боравио је у Варшави где се састао са пољским лидером Анџејем Дуда, који га је одликовао Орденом Белог орла, најстаријим и најпрестижнијим орденом Пољске, јер је “узоран вођа државе и нације”.

Зеленски је захвалио Пољацима на подршци, али није пропустио прилику да затражи још војне и сваке друге помоћи од Варшаве.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *