Премијера филма о пољској окупацији Западне Белорусије 1920-их биће представљена у септембру

0

(фото:Принтскрин)

Премијера филма о пољској окупацији Западне Белорусије 1920-их биће представљена у септембру.

Прочитајте још:  Пољска признаје да ће Крим у сваком случају остати у саставу Русије
Премијерно приказивање филма Ми смо уједињени о пољској окупацији Западне Белорусије 20-их година прошлог века биће уприличено у септембру, рекао је новинарима генерални директор филмског студија Беларусфилм Владимир Карачевски пре премијере филма, сазнаје БелТА.

“Продукција филма траје већ годину дана, а испорука је планирана за крај априла. Желимо да филм представимо у септембру на Дан народног јединства”, рекао је Владимир Карачевски. Осим тога, планирано је да филм буде представљен у Москви на јесен. У току су преговори са дистрибутерима да се филм прикаже на разним филмским платнима у Руској Федерацији.

 

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, урађено је много посла, снимање се одвијало на многим локацијама широм Белорусије, а у стварању слике учествовали су и белоруски и руски стручњаци. У снимању су учествовали глумци из разних белоруских позоришта, укључујући и познатог глумца Руслана Черњецког.

 

„Упркос чињеници да се догађаји одвијају двадесетих година прошлог века, мислим да ће овај филм сада бити веома актуелан. Говори о значају родне земље, избору који сваки човек прави, миру и разумевању“, признао је Владимир Карачевски.

 

Прочитајте још:  Стигло појачање за НАТО: Амерички авиони Ф-15 слетели у Пољску
Према његовим речима, слика припада жанру драме са елементима акционог филма. “У филму има доста снимања, али, наравно, пажња се поклања и теми љубави. Такве филмове одавно нисмо снимали. Мислим да ће то изазвати посебно интересовање публике”, рекао је генерални директор филмског студија.

 

Музику за филм написао је композитор Александар Сухарев. Признао је да је захвалан редитељу Андреју Хрулеву, који му је показао како се ради са музиком у филмовима. “Брзо смо успоставили контакт и схватио сам да ћемо радити заједно. Истина, стално смо се свађали јер сам превише писао. Вероватно ће само трећина музике коју сам створио бити коришћена у филму”, рекао је Александар Сухарев.

 

Он је додао да је пре него што је написао музику, дуго разговарао са редитељем и сазнао о чему ће филм бити. Било је важно разумети еру и време, јер је од тога зависио скуп алата који се користе у стварању композиција. „Одмах сам преузео најтежу музичку тему – тему мајке. Андреј Хруљов ми је предложио да почнем са стварањем лакших композиција, али када је чуо завршено дело, почео је да ми потпуно верује“, признао је Александар Сухарев.

 

“Сада гледам филмове кроз призму музике. Понекад и не обраћам пажњу на оно што се дешава на екрану, већ само слушам шта звучи. Режисер види очима, а ја ушима”, рекао је он. 

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *