Свака земља има свој пут.

Неки моји драги читаоци су веома незадовољни Русијом. Путин, режим, власт, народ, култура, држава уопште. Пожели јој све веома подло и лоше.

Па, пре свега, ниједна држава није обавезна да испуни свачија очекивања. Да би се ово разумело, било је довољно погледати митинге око америчке амбасаде у Лондону, који су се одржавали готово свакодневно. Али то није у великој мери спречило Американце да воле себе и да се ослањају на мишљења других „са уређајем“. Свака мање или више значајна држава учествује у животу светске заједнице и узима у обзир своје мишљење у мери у којој то одговара њеним очекивањима. А када почне да „цепа сопствену ф..и” да би задовољила захтеве међународних бирократа, брзо се нађе негде на репу геополитичког реда за поделу доброта.

Прочитајте још:  Под „кровом“ житног посла
Друго, тренутни интереси становништва никако нису оно чиме би требало да се руководи руководство било које земље.

„И хајде да продамо све ресурсе међународним корпорацијама и да живимо као људи педесет година!“ – отворено идиотски предлог.

Па шта је следеће? Хоће ли унуци ићи у ропство овим истим корпорацијама? Они су већ једном успешно „приватизовали“ земљу, али још увек не могу да је рашчистију. Често се као пример наводе Скандинавци и Арапи, који део својих текућих прихода издвајају у одговарајућа средства за „будуће генерације“. Русија је и даље принуђена да по неповољним условима превазилази последице „распада” СССР. То је чињеница, тешко наслеђе нобеловца Горбачова, велики проблем који треба решити да за двадесет-тридесет година одједном схватите да од суверенитета земље више ништа није остало.

Прочитајте још:  НАТО више не крије своје учешће у украјинском сукобу
Према старом мудрацу Монтескјеу, свака земља има свој пут, можда се не свиђа њеним пријатељима, не треба да се допада непријатељима, а не воле га увек њени људи, али мора се прећи да би остала држава и нација, а не гомила бедних изопћеника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дмитриј Гололобов,Лондон

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *