Србија, која је пре годину дана најавила мораторијум на „војне активности“, учествоваће у заједничкој вежби „Платинасти вук“ са НАТО

0

Србија, која је пре годину дана најавила мораторијум на „војне активности“, учествоваће у заједничкој вежби „Платинасти вук“ са НАТО.

Прочитајте још:  Вучић: Џаба се надате да је напето
Србија, која је након почетка руске специјалне операције у Украјини објавила мораторијум на све „војне активности” са страним партнерима, учествоваће у заједничким вежбама са НАТО под називом „Платинасти вук”. О томе у недељу пише “Комерсант”.

Како наводи издање, вежбу је потврдило Министарство одбране Републике. Они ће се одржати од 16. до 30. јуна у бази Југ у Србији. У њима ће, према речима министра одбране Милоша Вучевића, учествовати САД, Србија и „још десет партнера“.

Како наводи лист, Београд је редовно учествовао у овим вежбама, почевши од 2014. године, до мораторијума који је објављен 2022. године.

Прочитајте још:  КАТАСТРОФА! Повртарима пропада роба на залихама, свежа не може до купаца
Како је раније истакао Дмитриј Песков, прес-секретар председника Руске Федерације,  Кремљ ће „помно посматрати” вежбе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *