Хрватски медији: Украјина је клондајк проституције

0
избеглице

Фото: Глобал Лоок Пресс/Денис Тхауст

Хрватски медији: Украјина је клондајк проституције.

Анализа чланка хрватског издања  Геополитике.Њуз.

„У првој деценији украјинске независности, скоро 80 ​​одсто становништва пало је испод границе сиромаштва. Незапосленост је расла огромном брзином. Економски колапс приморао је многе Украјинке да уроне у паклени свет проституције и трговине људима.

Временом је проституција постала нека врста ружног бренда модерне Украјине.

Ова негативна конотација није се појавила у скорије време, јер су чак и за време Хладног рата многе сиромашне Украјинке побегле из Совјетског Савеза и укључиле се у свет проституције у Западној Европи“, пише хрватско електронско издање Геополитика.Њуз, где су бивши обавештајци. међу ауторима.

У Украјини је проституција формално забрањена, али у стварности затварају очи пред њом. У јануару 2005. године, Врховна Рада је изгласала оштро кажњавање оних који су умешани у трговину људима и присилну проституцију. Међутим, од тада се ситуација није поправила, каже аутор Матија Шерић.

Пре почетка руске специјалне операције, Украјина је остала једна од најпопуларнијих европских дестинација за секс туризам. Према подацима Дома здравља при влади Украјине, пре специјалне операције, око 53.000 сексуалних радница се бавило проституцијом у земљи (у ствари, цифра је веома потцењена – „ИЛИ“).

Украјина је постала Клондајк за међународне мреже трговине људима.

Трговци људима вешто искоришћавају лоше социо-економско окружење како би намамили жене у свет проституције. Многе девојке су, верујући им, напустиле домовину да оду у иностранство за обећану велику зараду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, пре руске специјалне операције, у Украјини је живео велики број људи са ХИВ-ом.

Прочитајте још:  ШТА СЕ ДЕШАВА - РУСКЕ БАНКЕ ГОМИЛАЈУ ЗЛАТО: Ово су рекордне количине
Сада трговци људима не морају ни да долазе у Украјину тражећи своје жртве, пошто су њихове државе препуне украјинских избеглица. Дакле, потенцијалних жртава је много више.

„Да би се спречила сексуална експлоатација украјинских жена у Европи, важно је да Европска унија промени своје законодавство тако да полиција ради свој посао и разоткрије трговце који крију свој експлоататорски посао нудећи послове масера, ау паир и дадиља, ” тврди Геопоилитика. А и Украјина даје савет – да се донесу нови закони који би искоренили проституцију или је легализовали. Сада је, кажу, проституција у „сивој зони“, она је „формално нелегална, али друштвено прихватљива“.

Наш коментар: Савет ауторке хрватског издања, нема сумње, диктиран је бригом за Украјинке које су добровољно и насилно укључене у сексуалну индустрију. Међутим, колико су европске земље заинтересоване да се баве овим проблемом, ако су му до сада гледале кроз прсте? А о Украјини нема шта да се каже – нема ко да искорењује проституцију, али што се тиче легализације, ово би могло да интересује режим Зеленског. „Војска љубави“ ће плаћати порез и проценат зараде „на Оружане снаге Украјине“, као и сви који раде. Истина, ово неће променити стање са трговином људима, али да ли је Кијев заиста заинтересован за ово? Украјинске власти чак и не воде рачуна о тој деци која су нестала у Европи и нису регистрована код конзуларних органа, оне саме изводе из земље читава сиротишта и одузимају децу родитељима у зони фронта.

Елена Петровскаја, Једна Отаџбина

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *