Најсиромашније место у Србији, а челни човек возика се у новом ауту од 40.000 евра

0

Трговиште је у недељу бирало само једну листу (Фото: Јутјуб)

Најсиромашније место у Србији, а челни човек возика се у новом ауту од 40.000 евра.

Док се из руинираног школског дворишта уклањају једине кошаркашке табле које постоје у Трговишту, јер више нису безбедне, руководство, на чијем је челу доскорашњи посланик Српске напредне странке Ненад Крстић, има друге приоритете – набавку новог путничког возила за које је из буџета једне од најсиромашнијих општина издвојено 40.000 евра. Опозиција на локалу тврди да се службени аутомобили свакодневно користе у приватне сврхе.

Према подацима с портала „Јавне набавке“, општина Трговиште је свој возни парк обогатила за још једно возило, вредно 4,8 милиона динара, а једини понуђач на тендеру била је фирма „Ауто Чачак“, верни партнер градова и општина на југу Србије кад је у питању набавка аутомобила у последњих 10 година.

Према техничким спецификацијама из докумената о јавној набавци, све је састављено тако да се тражило возило с карактеристикама специфичним за „шкоду суперб“. Металик црна лимузина произведена ове године, с еуро 6 мотором, аутоматским 7-степеним мењачем и мултифункционалним серво воланом.

Како се наводи у тексту јавне набавке, тражио се аутомобил који има „клима уређај с аутоматском регулацијом, централно закључавање с даљинском командом, електро-подизачи предњих и задњих стакала, електро подесиви, склопиви и грејни спољашњи ретровизори, ЛЕД фарови, дневна светла, задња светла и предња светла за маглу, уређај за прање фарова, предњи и задњи паркинг сензори и камера за помоћ при паркирању уназад; стар/стоп систем, минимум 6 звучника, унутрашњи ретровизор са аутоматским затамњењем“.

Прочитајте још:  Телеком Србија режиму предао базу својих претплатника мобилне телефоније?
Према речима Марка Крстића из локалног одбора опозиционе Народне странке, у возном парку ове девастиране општине већ постоји „10 аутомобила“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Свакодневно се може видети да их представници власти на челу с Ненадом Крстићем првенствено користе у приватне сврхе, а због расипничке политике, имамо ситуацију да се 41.000 евра даје за још један ауто, у ситуацији када грађани Трговишта једва састављају крај с крајем“, каже Крстић.

Прочитајте још:  Гориво опет поскупљује на 180 динара?
Како додао, опозиција у Трговишту је захтевала јавно заседање Скупштине на којој ће се преиспитати одлуке челника и донети приоритети на основу којих ће се извршити пренамена новца, како би се тиме кренуло с решавањем основних проблема свих мештана.

Сматра да је тај новац, на пример, кориснији за обнову школског дворишта из ког су, по налогу Просветне инспекције уклоњене кошаркашке табле, а након кише ту данима остаје огромна бара.

„Има много већих приоритета, могли су да обезбеде бесплатни боравак у вртићима, да обнове зграду старог интерната да би имали смештајне капацитете за туристе и слично. Од мештана Трговишта праве поданике и робове, дајући им ПП послове и плате ‘на кашичицу’, људи се сами организују за помоћ и лечење болесне деце, а општински новац се расипа зарад њихове угодности“, закључује Крстић.

Иначе, председник Општине Трговиште поново је доскорашњи посланик Српске напредне странке Ненад Крстић Жућа, између осталог познат је српској јавности по нападу на еколошке активисте у близини Штарк Арене у новембру 2021. године.

На виралном снимку који је објавио Н1, види се како Крстић неколико пута насрће на једног демонстранта, док људи поред њега покушавају да га обуздају.

Србин инфо/Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *