Зашто Далај Лама воли да сиса језик малим дечацима? (ВИДЕО)

0
далај

Далај Лама љуби дечака

Далај Лама се нашао на удару критике након што је снимак на којем се види како љуби малог дечака у уста и тражи од њега “да му сиса језик” преплавио друштвене мреже.

Многи, укључујући и Мрежу преживелих злостављаних од стране свештеника и верских лица, осудили су поступак тибетанског духовног вође и приморали га да се извини.

Овај инцидент вратио је у центар пажње неке од претходних скандала и контроверзи будистичког лидера.

Далај Лама се раније суочавао са негативним реакцијама јавности због изјаве да би његова наследница морала да буде “веома атрактивна”, коментара о избеглицама у Европи, Пакистану и Индији, Доналду Трампу и због тога што је плаћен милион долара како би присуствовао догађају који је организовао злогласни сексуални култ НКСИВМ, пише британски “Дејли мејл”.

“Жена Далај Лама не би ничему служила уколико није привлачна”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Добитиник Нобелове награде за мир, чије је име Тензин Гјацо, присетио се 2015. године у интервјуу за Би-Би-Си да је раније рекао да се нада да ће у будућности титулу Далај Ламе носити жена.

Како је истакао, жене имају већи биолошки капацитет да покажу наклоност и саосећање.

“Мислим да би жене требало да преузму важније улоге, а онда – рекао сам једном новинару – ако се жена појави, њено лице би требало да буде веома, веома привлачно”, рекао је он новинару Би-Би-Сија.

На питање да ли жена Далај Лама заиста мора да буде привлачна, будиста је одговорио: “У супротном од ње не би било много користи”.

Свој став поновио је 2019. године, рекавши да би наследница морала да буде веома, веома привлачна јер иначе не би служила ничему”.

“Ако жена Далај Лама дође, онда би морала да буде привлачнија”, рекао је он са осмехом.

Далај Лама је додао да будистичка литература учи да је подједнако важна и унутрашња и спољашња лепота.

Прочитајте још:  ОБРТ КОЈИ ЈЕ ЗАПАЊИО ЗАПАД: У Авганистан улазе Русија, Кина и Индија али не са војним трупама него…

“Током свог дугог живота, Његова Светост се противио објективизацији жена, подржавао је жене и њихова права и славио све већи међународни консензус у подршци родној равноправности и поштовању жена”, истакла је његова канцеларија у извињењу након бурне реакције јавности.

У истом интервјуу 2019. године, Далај Лама је разбеснео присталице тадашњег председника САД Доналда Трампа.

Он је, наиме, изјавио да је Трампова власт била дефинисана “недостатком моралних принципа”, што је у супротности са његовом првобитном оценом из 2016. године, када је рекао да га “не брине” Трамп на челу САД.

Он је указао на Трампову одлуку да повуче САД из Париског климатског споразума, као и на амерички третман миграната на границама.

“Када сам видео слике неке од те мале деце, био сам тужан”, рекао је он о проблемима на америчко-мексичкој граници.

Како пише “Дејли мејл”, чињеница да се Трамп и духовни вођа нису састали током његовог времена на функцији, сматра се покушајем да се умири Кина због тога што Пекинг није нарочито склон тибетанском духовном вођи.

Далај Лама је такође навео да Трамп “један дан каже једно, други дан друго”.

“Америка, би требало да преузме глобалну одговорност”, додао је он својевремено за Би-Би-Си.

Европа је за Европљане

Далај Лама је 2019. продубио контроверзу коментарима о избеглицама које са Блиског истока беже у Европу.

“Европске земље треба да прихвате ове избеглице и обезбеде им образовање и обуку, а циљ је да се они касније врате у своје земље са одређеним вештинама”, рекао је он.

На питање шта би требало да се деси са онима који желе да остану у Европи, духовни вођа је рекао да је “ограничен број у реду”.

“Али цела Европа ће на крају постати муслиманска земља – немогуће. Или афричка земља, и то је немогуће”, рекао је он.

Далај Лама је истакао да је “Европа за Европљане”.

Прочитајте још:  Олег Царјов: Руски медији на ослобођеним територијама

“Мислим да је боље да избеглице буду у својој земљи. Боље да сачувамо Европу за Европљане”, рекао је он.

“Примите мигранте, помозите им, образујте их, али они на крају треба да развијају сопствене земље. Мислим да Европа припада Европљанима”, оценио је он.

Претходно је 2016. године рекао да “Европа, на пример Немачка, не може да постане арапска земља”, а наглашавао је да свака земља има своју културу, језик, начин живота и да је боље да људи живе у својој земљи.

Упркос томе што је он сам 1959. године повео хиљаде избеглица у Индију, Далај Лама је рекао да у Европи има превише избеглица.

Заплетен у дебату о избеглицама, тибетански лидер се дотакао и брегзита.

Он је за Би-Би-Си рекао да је “поборник Европске уније” и истакао да су међународна партнерства кључна за избегавање сукоба.

Милион долара за присуство на скупу секс култа

Британски таблоид “Дејли мејл” је 2018. године ексклузивно открио да је Далај Лама плаћен милион долара да отпутује у Америку и подржи злогласни и контроверзни “сексуални култ” чије су жртве биле бројне жене.

Верски вођа је плаћен да говори на догађају 2009. који је организовао НКСИВМ – организација чији су вођа и други чланови (укључујући глумицу Алисон Мек) били у затвору због злочина попут од секс трафикинга, принудног рада и превара са визама.

Далај Лама је тада разговарао са 3.000 следбеника НКСИВМ-а и ставио кату – традиционални церемонијални тибетански шал – око врата оснивачу групе Киту Ранијеру – који је 2020. године осуђен на 120 година затвора.

Како преноси британски лист, довођење тибетанског вође на скуп је подразумевало скупе поклоне и путовања у иностранство, наводну бурна аферу са богатом наследницом и спекулације о прекршеном завету целибата.

Договор је , наводно, склопио Далај Ламин самозвани “лични изасланик мира” у САД, Лама Тензин Донден, који је 2018. године смењен због оптужби за корупцију.

Прочитајте још:  Канада: искривљено огледало „индијске среће“

Наљутио Индију и Пакистан

Током 2018. године Далај Лама је био приморан да се извини због коментара о Индији и Пакистану, у којима је рекао да би две земље остале уједињене на крају британске владавине да није било “егоцентричног става” првог премијера државе.

“Егоцентричан став Џавахарлала Нехруа је био разлог због ког Мухамед Али Џина није могао да буде именован за премијера Индије”, рекао је тада.

Далај Лама је рекао да је Махатма Ганди желео да Џина постане премијер, и да се у том случају подела Индије 1947. године не би се догодила.

“Сада погледајте Индију. Мислим да је Махатма Ганди био веома вољан да премијерску функцију препусти Џини. Али Нехру је то одбио”, рекао је он.

Његова канцеларија се извинила и због ових коментара.

Сисање дечаковог језика

Након што се проблематични видео ове недеље појавио на друштвеним мрежама, осамдесетседмогодишњак је рекао да “жали због инцидента”.

“Његова светост често задиркује људе које среће на невин и разигран начин, чак и у јавности и пред камерама”, наводи се у саопштењу Далај Ламе.

Осамдесетседмогодишњак је рекао дечаку да приђе, показао му на свој образ и рекао “прво овде”, након чега га је дете пољубило и загрлило.

Далај Лама је држао дечака и пољубио му усне говорећи “и мислим овде”.

“И сисај ми језик”, додао је Далај Лама. Дечак је брзо исплазио језик и потом се удаљио, док се Далај Лама насмејао и привукао дечака да поново загрли, а публика смејала.

Инцидент, који је згрозио јавност, догодио се у граду Дарамшала у фебруару, али се тек сад појавио на друштвеним мрежама, што су преузели светски медији.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *