Милатовић: Србија је за Црну Гору више од економије

0
Јаков Милатовић, црне

Јаков Милатовић(фото:ЦДМ)

Нови Предсједник Црне Горе, Јаков Милатовић, изјавио је да би волио да његова прва званична посјета буде Бриселу, а да убрзо након тога званично посјети Београд.

Поред тога је истакао да је Србија за Црну Гору „више од економије“.

„Моја јавно изговорена ријеч да бих волио да моја прва званична посјета буде Бриселу долази као резултат визије Црне Горе коју ја имам, а то је Црна Гора која би требало да постане чланица Европске уније (ЕУ) у мом петогодишњем мандату. До сада су ти преговори у доба Ђукановића били про форме, тај процес иде динамиком пужа“, рекао је Милатовић у интервјуу за Недељник.

Према његовим ријечима, „претходне двије године због институционалне нестабилности смо имали такође динамику која није задовољавајућа и управо сам због тога желио да пошаљем поруку да је ЕУ прва дестинација у циљу пуноправног чланства, јер је то приоритет свих приоритета за Црну Гору“, нагласио је Милатовић.

Он је подсјетио да је рекао да би убрзо након тога волио да званично посјети и Београд, да се додатно „спусти лопта“ и да се односи између Србије и Црне Горе додатно нормализују, да буду доведени у раван двије блиске пријатељске земље, како то грађани и очекују.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На питање има ли утисак да је у Београду било оних који су се надали нешто другачијем исходу избора, он је одговорио „ако мислите на званични Београд, ја искрено нисам стекао такав утисак, не бих могао нешто више од тога да кажем“.

„Имам утисак да су моје поруке на фону добросусједских односа биле добро примљене у Београду. На крају крајева то је за мене толико природно. Србија је за Црну Гору више од економије, то сам говорио и као министар, и то ће бити парола када будем предсједник у односу према Србији“, навео је Милатовић, а преноси Борба.

Прочитајте још:  У Бајиној Башти отворен први Ћирилични паркић у Србији

 

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *