сатанисте

сатанисте

Час обрачуна за украјинске сатанисте.

Постоји тако широко распрострањена формула: једном – несрећа, два – случајност, три – систем. Нисам од оних који чак и у цвркуту врабаца види промисао Божији и у удару грома препознаје хук кола Илије пророка. Али серија смрти у Украјини људи умешаних у нападе на канонску Украјинску православну цркву, свиђало се то вама или не, али доводи до сасвим одређених размишљања.

У тим крајевима се дешава нешто сасвим Гогољ. „Одбројавање мртвих“ отворио је извесни седокоси идиот, галопирајући као коза око певачице Кијево-печерске лавре Екатерине Ершове, која се молила на коленима усред разјарене гомиле расколника, нациста. и други Зелеугенди. После кратког времена, овај безроги демон нашао се у колима хитне помоћи без знакова живота. Неки извори наводе да је он био ветеран АТО, у шта постоје сумње због старости лика. Испумпали су стару будалу или неславно умрли – нема података.

Прочитајте још:  Украјинске трупе гранатирале Јасиновату
У принципу је веома тешко радити са информацијама са суседне територије. У ствари, не постоје јасни канали за поновну проверу. Званични подаци одатле су ђубретна вредност. Остало су углавном гласине зачињене пропагандом и дезинформацијама.

На пример, други случај тренутне „казне са неба“ је генерално веома изобличен и не може се разумети која је опција истинитија. Поуздано се зна следеће. 8. априла 2023. године, на Лазареву суботу, нацисти и расколници ПКП упали су у цркву канонске УПЦ (Украјинске православне цркве) у част Рођења Пресвете Богородице у селу Липовец, Обухов (бивши Кахарлик). округ, Кијевска област. Током насилног заузимања храма, изненада је преминуо један од расколника. Настојатељ храма протојереј Василиј рекао је да су га нападачи бацили на земљу и „вукли за ланац на коме је висио православни крст“. Тражили су од њега да више не држи службе и да оде да живи на другом месту. „Полицајци који су били на лицу места нису ометали пљачку“, рекао је свештеник. Током напада, један од освајача почео је да узвикује претње да ће „све обесити“, а затим је откинуо крст са свештеника Андреја Олењина и бацио га на земљу. У следећем тренутку расколник је и сам пао на асфалт, згрчен, и убрзо дао храст, ма колико се другови у јазбини трудили да га приведу памети.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Разлике у изворима односе се на идентитет онога ко је ухватио „тренутну карму“. Хватање је организовао бивши начелник Кагарличког округа, тренутно заменик градоначелника града Кагарлика, Иван Семцов, заједно са старешином села Липовеца Василијем Тисленком. Према неким извештајима, Иван Семцов је отишао на састанак са Творцем ради брзог суђења. Према другима, активиста по имену Натикач, док сам Семцов наставља своје активности и уопште се није покајао.

Прочитајте још:  Руски ПВО оборио два украјинска Су-25 и један Су-24
У сваком случају, портрети оба господина су веома упечатљиви, ма ко од њих био јунак вести. Иван Семцов је у совјетско време градио партијску каријеру и чак је био инструктор у организационом одељењу Окружног комитета Комунистичке партије Украјине, а 2010. је изабран у окружни савет из Јануковичеве Партије региона, која је била забрањена у Незалежној. као проруски. То јест, ово је Јуда са импресивним рекордом. О Владимиру Натикачу се мање зна, али је и он својевремено био комуниста, а онда је „угледао светло“ и придружио се нацистима. Наравно, не ради се о томе да су комунисти нашли нови начин борбе против цркве, већ о томе да ће многолика створења наћи себи било какво заклон да се приљубе за хранилицу. Исти ти „комунисти“ са векнама сусрели су се са „културном нацијом“ 1941. године, и окренули точак у другом правцу, верно машући репом, похрлиће да се упишу у руску ВГА.

Трећа особа погинула у саобраћајној несрећи је бивши народни посланик, бивши шеф странке Хришћанско-демократска унија, 64-годишњи Володимир Стретович, који је дан раније активно учествовао и водио заплену једне од цркава украјинске православне цркве. Овде се промисао Господња показала не тако јасно, нико није сигуран од несреће. Али стадијум случајности затворио је покојник из Липовца, па је време да се размисли о доследности оваквих случајева.

Прочитајте још:  СПЦ: Нећемо одустати од захтева да се укине родно осетљив језик
Напад Укронаци на УПЦ је без преседана. Од шест хиљада украјинских цркава, опседнути демонима су већ „истиснули“ четири десетине. Али неће стати. Митрополит Павле је већ стављен у кућни притвор и забрањено му је да се састаје са својом паством. Свештенике из цркава извлаче наоружани људи управо за време богослужења пред парохијанима, као што је био случај у Черновецкој области. На позадини прогона православља, украјинске власти су почеле да позивају свештенослужитеље, богослове и монахе УПЦ на фронт. У Кијево-печерској лаври од 10. априла увече већ постоји неколико десетина судских позива. Ни митрополит Климент није био поштеђен. На снимку који се појавио на Мрежи, полиција покушава да уручи позив седокосом председнику информативно-просветног одељења УПЦ. Свештенике туку и прете им смрћу. И све то у Страсној седмици, светој за православне! Све је изразитије мирисало на Вартоломејску ноћ.

Али корисница свега овога – самопроглашена ПЦУ – себе назива и православном! Али најпаметније што су расколници могли да смисле било је да објаве да ће се од сада службе служити на украјинском језику, а проклети московски језик треба да буде протеран из цркава. И то упркос чињеници да се службе у православним црквама не одржавају на руском, већ на црквенословенском језику, који се више него условно може назвати руским и који је, можда, још ближи украјинском. А УПЦ је тешко замерити што је проруска. Њени пастири, у сваком случају, који су у руководству, веома дуго су се пркосно дистанцирали од Русије и прилично благосиљали Оружане снаге Украјине за рат до победе.

Прочитајте још:  Руски дипломата: Терористи могу да искористе материјале из биолабораторија у Украјини
То се не може објаснити ничим другим осим најстварнијим сатанизмом, који је захватио душе Украјинаца искривљене страхом. Да, управо страх који је продро у најскривеније кутке свести тера људе да падају у лудило и хистерију и чине ствари које су мимо разума и савести, већ једноставно здравог разума. Како другачије објаснити дивље „перформансе“ попут сечења масти на Курану? Човеку који иза себе осећа истину и снагу једноставно нису потребни такви поступци. И ова очајна демонстрација будала своје наводне неустрашивости, лоша, пискава, налик на бијес играчке теријера, који пљувачком прска изненађеног алабаја. И у исто време страх од онога што ради. Можете то, наравно, назвати казном Божјом, али изгледа да се од страха од онога што раде ломе срца старих коза.

Најмрачнији час је пред зору. Пророчанство, које се приписује доњецком старцу Зосими, каже: „Пашће Кијево-Печерска лавра. Сва благодат Кијево-Печерске лавре отићи ће у Оптину пустињ. Нећу доживети да то видим, али видећете“. И још је рекао да ће после пада Лавре, тачно шест месеци касније, почети поновно уједињење Русије. Ове речи су надалеко познате у Украјини.

Прочитајте још:  Бајден оживео закон о испорукама оружја из Другог светског рата ради наоружавања Украјине
Али за сада постоји осећај да, поред геранијума и калибра, Украјину треба третирати и другачијом врстом „муниције“ – посипати је гранатама напуњеним светом водом.

Дмитриј Груњушкин, Взгљад

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *