КФОР спровео војну вежбу “Златна сабља 2023” у кампу Ново Село код Вучитрна

0
еулекс кфор еулекса

(Фото: Танјуг)

КФОР спровео војну вежбу “Златна сабља 2023” у кампу Ново Село код Вучитрна.

Јединице Кфора одржале су данас војну вежбу “Златна сабља 2023” у кампу Ново Село код Вучитрна у оквиру тестирања и спремности за брзо распоређивање снага у случају потенцијално кризног сценарија, наводи се у саопштењу Кфора.

Прочитајте још:  Апел да се забрани продаја енергетских пића деци
Како се наводи у саопштењу које преноси портал “Косово онлајн” вежба је била спроведена да се тестирају процедуре између различитих мултинационалних јединица које чине косовске снаге, спремне да одговоре на различите ситуације.

Даље се наводи да су у вежби учествовали тимови за контролу нереда, уз средства за уклањање барикада и експлозивних направа, у блиској сарадњи са јединицама Еулекса.

“Кроз један овакав тренинг, Кфор одржава висок ниво спремности својих јединица у координационим мерама између команданата на различитим нивоима. На територији Косова контигент Кфор делује у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН из 1999. године, са циљем да осигура безбедно и сигурно окружење, као и слободу кретања за све заједнице на Косову”, пише у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

НСПМ/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *