И Хрватска добија своје “Косово”! Милановић: Кад Далмација постане регија, чувајмо се

0
милановић, далмација

Зоран Милановић (Фото Бета/ Д.Г..)

„Кад Далмација постане регија, чувајмо се. Кад Загорје и северна Хрватска постану регија, то ће бити држава у држави. Не видим да је то добро за Хрватску”, истакао је Милановић

Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је да се противи стварању регија као алтернативе жупанијама, јер сматра да су постојећим системом сви више-мање задовољни.

„Жупаније су ту, такве какве јесу. Већина њих нема историјско утемељење, али функционишу као трансмисија између државе и људи на терену”, истакао је Милановић у општини Вишково, која је данас прославила 30 година од оснивања.

Он је истакао да је то и политички проблематично зато што је хрватска држава и нација кроз историју настајала у политичком јединству, а регије су увек биле камен спотицања неких других идентитета и апетита према Хрватској, преносе хрватски медији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Кад Далмација постане регија, чувајмо се. Кад Загорје и северна Хрватска постану регија, то ће бити држава у држави. Не видим да је то добро за Хрватску”, истакао је Милановић.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *