Осумњичени за одавање тајни Пентагона желео да отвори очи пријатељима о сукобу у Украјини

1
русија, пентагона

(фото: Новоросинформ)

Осумњичени за објављивање тајних докумената Пентагона, припадник обавештајног крила ваздухопловне јединице Националне гарде Масачусетса Џек Тешира сматрао је „мучним“ борбена дејства између Русије и Украјине, пише лист „Вашингтон пост“.

„Његов пријатељ се присетио да је Тешира почео да објављује тајне материјале на серверу ‘Дискорд’ отприлике у фебруару 2022. године, на почетку сукоба у Украјини који је сматрао ‘мучном’ битком између две земље које би требало да имају више заједничког него онога што их дели“, пише лист.

Како се додаје, Тешира је делио поверљива документа како би „едуковао људе које је сматрао својим пријатељима, људима којима може да верује“.

Амерички државни тужилац Мерик Гарланд саопштио је јуче да је Џек Тешира приведен у вези са наводном умешаношћу у цурење поверљивих докумената Пентагона. Како је додао, истрага инцидента се наставља.

У документима која су се нашла на интернету описује се стање украјинске војске и планови САД и НАТО-а за њено јачање. Бела кућа је одбила да потврди аутентичност материјала објављених на друштвеним мрежама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Москва не искључује да се ради о намерном објављивању дезинформација у склопу хибридног рата који САД воде против Русије.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Осумњичени за одавање тајни Пентагона желео да отвори очи пријатељима о сукобу у Украјини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *