Нови председник Црне Горе, због безбедности, неће бити инаугурисан на Цетињу

0
Јаков Милатовић, црне

Јаков Милатовић(фото:ЦДМ)

Инаугурација новог председника Црне Горе Јакова Милатовића 20. маја биће одржана у Подгорици, највјероватније у Скупштини Црне Горе, сазнају “Вијести” из више извора.

Традиција да шеф државе полаже заклетву у Престоници, чиме ступа на дужност, ове године би се тиме промениила због процене полиције да би Милатовић могао бити угрожен на Цетињу.

Он је између два круга председничких избора добио привремено полицијско обезбеђење, које је тражио Покрет Европа сад, због бојазни да је физички угрожен. Ту одлуку донела је Влада и она је била привремена, како би Агенција за националну безбедност (АНБ) и Управа полиције у међувремену утврдиле да ли и одакле Милатовићу прети опасност. Према закону, процену безбедности ради АНБ на захтев полиције, пишу „Вијести“.

Kада буде преузео председничко место он аутоматски постаје штићена личност.

Инаугурација, односно свечано проглашење председника на седници Скупштине, одржавала се у Владином дому на Цетињу. У Престоници је и резиденција председника државе. Тамо почиње и свако редовно пролећно и летње засједање парламента, односно одржава се прва седница. Из Управе полиције су рекли да је у току поступак израде безбедносне процене инаугурације на Цетињу, као и припреме обезбеђења самог догађаја.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Они су тако одговорили на питање „Вијести“ да ли су урадили процену безбедности свечаног проглашења председника на Цетињу.

Министар унутрашњих послова Филип Аџић недавно је рекао да би тај догађај могао бити изазован моменат за полицију.

Из Скупштине, која организује инаугурацију, су, одговарајући на питања „Вијести“, казали да је току интензивна комуникација са новоизабраним председником Црне Горе и његовим тимом око припреме тог чина.

Прочитајте још:  Мали Шенген за вечите провинцијалце

Милатовића је, пре председничке конвенције на Цетињу 10. марта, напала група грађана, која се првобитно окупила испред Спортског центра где је био заказан догађај. Најпре су протестовали а затим вређали Милатовића, након чега су га напали кад а је улазио у зграду. То се види на снимцима са места догађаја које су пренели медији, али и онима објављеним на друштвеним мрежама.

Њега и партијске колеге је са Цетиња спровела полиција.

Милатовић, као кандидат Покрета Европа сад, је у другом кругу предсједничких избора побиједио лидера Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *