Претпразнично бунцање Мирашево: „Бесједа“ шефа НВО ЦПЦ о Светом Сави и православљу

0
Мираш Дедеић

Мираш Дедеић

„Поглавица“ тзв. Црногорске православне цркве Мираш Дедеић, по старом обичају поново је имао епизоду претрпазничног бунцања. Наиме, он је у посланици којима је верницима тзв. ЦПЦ честитао Васкрс навео да се Свети Сава никада није декларисао као Србин.

„Верници у Црној Гори требају се умјесто светосавским митовима вратити изворној православној вјери. Јер Свети Сава никада није рекао да је Србин. Никада није рекао да је православац. (васпитавао се у католичким самостанима што потврђује и његова тонзура). Никада није рекао да је Босна и Херцеговина његова ђедовина. И никада није рекао да је архиепископ свих српских земаља. Српски патријарх је дао томос Македонској православној цркви чиме је прекршио канон по којем то право припада само васељенском патријарху“, наводи Михаило, познати љубитељ прерушавања.

Прочитајте још:  Галијашевић: Алија није био „султан“, а ни муслиман – радио је у интересу Американаца и Енглеза
Мираш Дедејић, жовијални директор НВО ЦПЦ, у народу познат као скрнавитељ светиња, додао је да у синтагми Цариградске патријаршије из 1855. године Црногорска црква је уписана на 9 мјесто аутокефалних цркава као стара, а црква у Књажевини Србији на 14. мјесто као нова црква, како је то констатовао познати српски теолог и канониста др. Никодим Милаш у својој књизи ,,Православно црквено право”.

Како додаје љубитељ хазардних игара, његов први архиепископ Данило је рекао да се треба дати аутокефалност и Црногорској православној цркви.

На самом крају, за дивно чудо, искористићемо прилику и да честитамо шефу НВО ЦПЦ на значајном „подвигу“ – овог пута је макар „потрефио“ празник и није, по свом обичају, уочи Васкрса честитао Божић, и обрнуто.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ИН4С

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *