Растодер провоцира на Васкрс: Само су деца из Србије и Русије сигурна

0

Растодер провоцира на Васкрс: Само су деца из Србије и Русије сигурна.

Силеџијско понашање одређене групе младића из Бара који су напали младиће из Сарајева који се, тренутно, налазе на спортским припремама у овом граду, осудили су сви друштвено-политички актери.

Сви одговорни људи који су приступали овом немилом догађају то су чинили са амбицијом да не потпирују међуверску тензију у друштву.

Али, нису сви одговорни и добронамјрни људи.

Прочитајте још:  РТС: Напукао још један мост у Адранима
Председник Бошњачког савеза у САД, Есад Растодер, на крајње малициозан начин је прокоментарисао овај случај.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ево баш нам освежило? За све оне неверне томе који рекоше да бивша власт није вредела ништа и да смо живели у диктатури? Ево освежење стиже из Бара где се нападају деца из БиХ, изгледа само што су причали на босанском језику и босанским дијалектом”, навео је Растодер.

Он истиче, на себи својствен – крајње некоректан и неодговоран начин, да су једино безбедна деца из Србије и Русије.

“Шта нам деца подучена фашистичком идеологијом поручују. Убеђен сам да ће и неку нашу децу која дођу из Америке на море у Црну Гору, пребити када чују да причају енглески, једино су сигурни код нове ослободилачке власти деца из Србије и Русије они ће бити добродошли ко браћа код братског народа”, оцијенио је Растодер.

Према његовим речима, понашање “фашистичке деце” у Бару “даје нам до знања да ће фашисте из БиХ, који су се доселили у ЦГ, за време деведесетих атаковати изричито на бошњачко муслиманско становништво”.

“Зато користим ову прилику да позовем нове власти такозване ослободиоце да им кажем – не хвала, не требамо такву слободу коју нам ви нудите! Позивам мој народ и све прогресивне грађане Црне Горе да се одупру овом злу које нас је задесило”, поручио је Растодер.

Овакав иступ Растодера не представља никакво изненађење, јер се ради о човјеку који је деценијама из САД-а контаминирао јавност Црне Горе, подпиривао међуверске и међунационалне тензије, мобилисао бошњачку дијаспору у сусрет свим изборним процесима. И све то у корист Ђукановићевог криминалног и противсрпски оријентисаног режима. Јер, то су „вредности“ које су определиле појаву попут Растодера да све ово вријеме „упире“ у ДПС бразду, па чак и када је она политички „преорана“.

Прочитајте још:  Србија између НАТО-а и Русије – избор Александра Вучића
Дакле, то је једини начин на који можемо објаснити овакав Растодеров иступ, препун неодговорности, малициозности и недобронамерености.

Подсетимо, недавно су деца из Србије нападнута у Сарајеву на гнусан и подмукао начин. За то нико није одговарао.

Васељенска/ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *