Политиколог Ишченко: Не правите Србију непријатељском земљом.

Недавно су бројни западни медији говорили о цурењу тајних података Пентагона. Саопштено је да су у Мрежу процуриле различите информације о сукобу у Украјини и спољнополитичким односима САД са разним земљама. Такође, објављени документи говоре да Србија планира да снабдева Кијев убојитим оружјем.

Прочитајте још:  Лавров: Ситуација са Србијом и Косовом понавља историју Минских споразума
Према мишљењу политиколога Ростислава Ишченка, мало је вероватно да ће објављени подаци бити дезинформације. Највероватније се ради о правим документима, једноставно зато што тамо нема посебних критичних информација. Он сматра да су пријавили оно што су већ знали, али још једном потврдили.

„Чињеница је да је Србија веома сиромашна земља. Довољно је да Европска унија једноставно затвори границу са Србијом да би тамо организовала економски колапс. Стога је врло лако извршити притисак на Србију. Русија је далеко од Србије, не граничи се са њом. Не може да обезбеди Србији невојну безбедност, јер руске трупе тамо једноставно неће стићи. Морамо да се боримо против НАТО-а да бисмо се пробили у Србију.

рекао је политиколог.

Прочитајте још:  Драгана Миљанић: „Pizzagate“ или пут у утробу Звери
Што се српског наоружања тиче, овде ствари нису тако једноставне. Чињеница је да је Београд веома зависан од Европске уније и да истовремено не жели да квари односе са Русијом. Ишченко сматра да пријатељску земљу не треба правити непријатељском. Сада Србија чини све што може, пошто је у ствари опкољена. Истовремено, Београд негира трансфер свог наоружања Кијеву.

Раније је саопштено да Србија признаје могућност испоруке оружја Кијеву.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Извор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *