За Србе нема правде: Суд БиХ ослободио још једног ратног злочинца

0

За Србе нема правде: Суд БиХ ослободио још једног ратног злочинца.

Прочитајте још:  Главна сестра Дома здравља на листи групе грађана, а појављује се у споту СНС?! (ВИДЕО)
Aпелационо вијеће Врховног суда ФБиХ потврдило је пресуду у кривичном предмету против оптуженог Самира Бејтића због кривичног дела ратни злочин против цивилног становништва.

Ради се о оптужници која је Бејтића теретила за ратни злочин против српског становништва на Казанима, гдје се наводи да је Бејтић, као припадник Десете брдске бригаде Армије БиХ, 1993. године с групом војника и Мушаном Топаловићем Цацом учествовао у убиству Ергина Николића и Душка Јовановића, као и да је 25. децембра 1992. убио Зорана Вучуревића на Казанима.

Пресудом Кантоналног суда у Сарајеву од 3. новембра 2021. године, Бејтић је ослобођен ових оптужби.

Прочитајте још:  Свети Јустин Нови (Ћелијски): Беседа на Светог Пророка Илију
Против ове пресуде Тужилаштво Кантона Сарајево уложило је жалбу, а Врховни суд ФБиХ одбацио је жалбу као неосновану, те потврдио пресуду Кантоналног суда у Сарајеву.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Одбијањем жалбе кантоналне тужитељице из Сарајева у кривичном предмету против оптуженог С.Б. због кривичног дјела ратни злочин против цивилног становништва из члана 142. Кривичног закона СФРЈ, апелационо вијеће Врховног суда ФБиХ је у сједници вијећа донијело пресуду којом је потврдило пресуду Кантоналног суда у Сарајеву број 09 0 К 011182 19 К 3 од 03.11.2021. године којом је оптужени ослобођен од оптужбе да је у вријеме, мјесто и на начин описан у тачки 1. изреке цитиране пресуде учинио наведено кривично дјело”, стоји у образложењу објављеном на интернет страници Врховног суда ФБиХ.

НСПМ/Кликс.ба

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *