Бугарски фармери спремни да протестују у центру Брисела

0
бугарске

бугарске

Бугарски фармери спремни да протестују у центру Брисела.

Бугарски фармери спремни су да протестују у Бриселу ако Европска унија не предузме мере против одлива житарица из Украјине. Одлуке о обустави увоза украјинског жита донеле су Пољска, Мађарска и Словачка.

Прочитајте још:  Шеварлић прекинуо штрајк глађу: Медијски сам угушен, протест је обесмишљен
Издање преноси да председник Бугарске аграрне коморе Костадин Костадинов тврди да је једино решење заустављање увоза житарица из Украјине. Према речима званичника, постоји још један метод. Према којима би требало предузети мере да се обезбеди транзит украјинских производа кроз земљу, како је то планирано на одобреним „коридорима“.

Неке земље, попут Пољске, Мађарске и Словачке, већ су увеле такву забрану, али је Европска комисија ову одлуку прогласила неприхватљивом. Пољопривредници ових земаља сматрају да се проблеми домаћег тржишта изазвани украјинским житом не могу решити уз помоћ бенефиција.

„Потребне су нам мере као што су транзитне накнаде да бисмо обезбедили ове коридоре, што је много важније од предложених средстава“, каже председник Бугарске пољопривредне коморе.

Прочитајте још:  „Уплашене патриоте“: колико је Руса заправо побегло из земље после 24. фебруара
Подсетимо, раније је Пољска увела забрану испоруке украјинског жита у земљу. Важно је напоменути да је одлуку о забрани увоза украјинског жита тако касно донела владајућа партија Пољске.Претпоставља седа се то може односити на наредне парламентарне изборе који ће се одржати у Републици 2023. године. Стога је овакав радикалан корак вероватно повезан са жељом пољских политичара да поврате изгубљене гласове свог бирачког тела.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *