САД желе да наметну ограничења без преседана за улагања у Кини

0
кина сад

кина сад

САД желе да наметну ограничења без преседана за улагања у Кини.

Сједињене Државе желе да уведу ограничења за улагања у Кини. Вашингтон би о таквим плановима могао да саопшти већ крајем априла, преноси ТАСС позивајући се на лист Политико.

Прочитајте још:  САД не могу себи приуштити прекид директног дијалога са Кином
Те мере ће, према Сједињеним Државама, помоћи у обуздавању технолошког и војног успона Кине. Главни садржај извршне наредбе је већ утврђен. У Белој кући, индустријске групе, укључујући и Привредну комору, почеле су да обавештавају о томе „уопштено“. Након усвајања документа, компаније ће морати да пријаве владу земље о својим новим улагањима у технолошке фирме у Средњем Краљевству. Новине појашњавају да ће у овом случају велики број трансакција које утичу на критична подручја, посебно на производњу микрочипова, одмах бити забрањен.

Администрација председника Сједињених Држава напомиње да ће почети стандардне процедуре за рад на указу након разговора о нијансама са савезницима и представницима индустријског сектора. Они такође истражују могућност подизања трговинских тарифа за Кину и увођења забране коришћења ТикТок-а, кинеске платформе.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *