Москва: Запад милитаризује информациони простор, то може довести до оружаног сукоба

0
програмери, информациони

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Сједињене Америчке Државе и њихови савезници милитаризују информациони простор, њихова дејства у тој сфери су опасна и могу да прерасту у оружани сукоб, изјавио је у интервјуу за Спутњик директор Одељења за међународну информациону безбедност Министарства иностраних послова Русије Артур Љукманов.

Као илустрацију такве политике САД Љукманов је навео чињеницу да је у тој земљи формирана такозвана сајбер-команда, која делује у оквиру америчких оружаних снага.

„То су званичне структуре које користе ‘арсенал’ информационе технологије, приступ тим технологијама, укључујући уређаје за комуникацију обичних корисника“, навео је Љукманов.

Према његовим речима, САД и њихови савезници већ сада користе информационо-комуникационе технологије за „диверзије, саботаже, искључивање информационих уређаја с терминала, блокирање дејстава сервера“.

„То је све врло опасно. Ланац таквих догађаја може довести не само до нарушавања повратних веза међу државама, него, не дај боже, и до оружаног сукоба“, навео је Љукманов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је додао да ситуацију додатно отежава то што су САД прекинуле све постојеће канале комуникације с Русијом, који су постојали до 2022. године, а преко којих је било могуће оперативно анализирати кризне ситуације.

Према његовим речима, након почетка специјалне војне операције број напада САД и њихових савезника у информационом простору на Русију је повећан много пута, при чему западне земље више и не крију да су умешане у те нападе.

Он је навео да су на мети напада у информационом простору пре свега државне установе, али и приватна лица и компаније.
„Они који стоје иза таквих напада, за разлику од претходних година, више се и не крију. Они делују на подстрек влада непријатељских земаља. САД и њихови савезници отворено говоре да користе информационо-комуникационе технологије за офанзивне операције против Русије и њених савезника, истомишљеника. Отворено говоре да су информационе технологије за њих – оружје“, навео је Љукманов.

Прочитајте још:  Европа се плаши новог "тројанског коња" Русије

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *