Руски сенатори у Скупштини Србије: Слободна и суверена политика у интересу Србије

0
Србија русија

Србија русија(фото:Завтра.ру)

У Скупштини Србије јуче је одржан састанак делегације Савета Федерације Скупштине Русије и председника Владимира Орлића.

 

У руској делегацији били су сенатори Јелена Афанасјева, Владимир Круглиј и Андреј Чернишев, као и амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко.

 

“Размотрена су актуелна питања билатералне парламентарне сарадње уз нагласак на развој међурегионалних веза. Посебна пажња је посвећена ситуацији у српској Аутономној покрајини Косово и Метохија”, наводи се у саопштењу Амбасаде Руске Федерације у Србији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Орлић је делегацији пожелео добродошлицу у Скупштину Србије која, како је истакао, представља огледало суверене воље грађана Републике Србије, наводи се у саопштењу српског парламента.

 

“На слободним изборима које смо спровели прошле године, а које сте имали прилике да посматрате, народ Србије је убедљивом већином дао подршку слободној, сувереној и самосталној политици која, на првом месту, води рачуна о нашим државним и националним интересима, а коју предводи председник Републике Александар Вучић”, поручио је Орлић.

 

Говорећи о изузетно тешкој и сложеној ситуацији у јужној српској покрајини, Орлић је указао на опасне, једностране потезе усмерене против српског народа, а које свакодневно предузима режим Аљбина Куртија.

 

Подсетио је да се данас навршава десет година од потписивања Бриселског споразума, те да исто толико Приштина игнорише и негира прихваћену обавезу – формирање ЗСО.

 

Афанасјева је истакла да се став Русије по питању КиМ неће мењати, те је пренела подршку и разумевање за позиције наше земље, на чему је председник Скупштине Србије захвалио, наводи се у саопштењу српског парламента.

 

Саговорници су током састанка изразили задовољство до сада оствареном међупарламентарном сарадњом, исказујући спремност за њен даљи развој.

Прочитајте још:  Звезда: Запад ће ући у историју као поражена страна у обрачуну са Русијом

 

Афанасјева је посебно указала на значај сарадње у оквиру регионалних и међународних парламентарних организација, као и важност одржавања сталних контаката између посланичких група пријатељства, које би могле допринети повезивању региона и градова у Србији и Руској Федерацији, те њиховој ближој сарадњи у областима културе, образовања и економије.

 

Истог дана у Народној скупштини су организовани преговори руских сенатора са парламентарном групом пријатељства са Руском Федерацијом под руководством народног посланика Игора Брауновића.

РТ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *