Шпанци не признају пасош лажне државе

0

Шпанци не признају пасош лажне државе.

Прочитајте још:  Еди Рама: Почиње рад Косова као регулаторне области унутар блока са Албанијом, пошто је Србија одустала од вета
Грађани са пасошима тзв. Косова неће моћи да путују у Шпанију, упркос томе што ће од наредне године имати безвизни режим са западноевропским земљама.

Признавање путних исправа представља националну надлежност, а Шпанија, једина међу државама шенгена, не признаје косовске путне исправе, тако да ће визна либерализација за грађане са косовским пасошима важити за све земље осим те, потврђено је у Европској комисији, преноси Тањуг.

Прочитајте још:  Савет безбедности Белорусије: Ако буде агресије Запада, разарања ће бити и на њиховој територији
Шпанија и још четири земље ЕУ (Кипар, Словачка, Румунија и Грчка) и даље не признају независност коју је Косово* прогласило 2008. године, а недавно је државни секретар Шпаније за Европску унију Паскал Наваро поново подвукао да ће његова држава гласати против било какве процедуралне одлуке у вези са тзв. Косовом, и да ће се противити одлуци да се овој територији да статус кандидата за ЕУ.

ЕУ је, иначе, одобрила визну либерализацију за “Косово” од првог јануара 2024. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Борба.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *