Шта Србији прети у случају неувођења санкција Русији?

0
Србија русија

Србија русија(фото:Завтра.ру)

Шта Србији прети у случају неувођења санкција Русији?

Председник Србије Александар Вучић рекао је да  му западне земље намећу своје ставове за увођење антируских санкција. Чиме такве изјаве прете Вучићу, сазнала је Вечерња Москва од политиколога Јурија Светова.

Зашто Србија не подржава антируске санкције

Прочитајте још:  Путин: Русија је спремна да замени снабдевање украјинским житом
Србија је одбила да подржи санкције Русији које се уводе због руско-украјинског сукоба.

Србија је од почетка војне операције више пута изјављивала да намерава да се руководи сопственим националним интересима по питању могућег увођења санкција Русији. Председник Републике Александар Вучић истакао је да антируске санкције могу, али не морају уопште бити уведене.

Прочитајте још:  Лукашенко Западу: Видећете свога Бога!
Поред тога, почетком јануара српски председник је напоменуо да ће се Влада Србије придружити санкцијама Русији само ако буду угрожени национални интереси балканске државе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Вучић је пре тога рекао да је Србија остала без савезника у западним земљама, јер се држи војне неутралности и не жели да подржи санкције Русији.

У шта ће се претворити Вучићеве изјаве?

Према мишљењу политиколога Наталије Елисејеве, Вувичева изјава неће остати без одговора западних земаља.

Србија је у прилично тешком положају. Али Вучић је одавно изабрао страну Европске уније. Србији се прети и директно поручује да држава треба да уведе санкције Русији. Изјава председника Србије имаће последице. Последње средство које смо видели прошле године је поновно отварање сукоба на Косову, упозорила је она.

Прочитајте још:  Путин одликовао Вулина Орденом пријатељства
Србија ће и даље бити под притиском. То је само питање времена. Мало је вероватно да ће Срби моћи дуго да одолевају, сматра стручњак.

— Све зависи од алата којима ће Запад прибећи. После ситуације са Косовом постало је јасно да су спремни на све мере утицаја“, рекла је Елисејева.

Политиколог је рекао да ће Србија пре или касније увести санкције Русији. Западне земље ће моћи да инсистирају на томе.

– Такође, много зависи од тога колико ће Вучић бити спреман да издржи до краја. Ако пажљиво пратите његове изјаве, можете схватити да се позиција периодично мења. Српски председник је рекао да ће пре или касније морати да се уведу санкције Русији. То је питање времена. Сломиће га“, рекао је саговорник „ВМ“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *