Модерни, врли свет: Нови бог је имитација бога, а вештачка интелигенција је имитација човека!

0
интелигенције

(фото:Наука и култура)

Модерни, врли свет: Нови бог је имитација бога, а вештачка интелигенција је имитација човека!

Изгледа као да ће свет који познајемо некако да стане.

Прочитајте још:  Десет најбогатијих породица на свету има приход колико Немачка, Француска и Велика Британија заједно
Врли нови свет огрезао је у потпуном извртању моралних вредности, у постављању секса у фокусну тачку сваког значења, у промовисању изопачености сваке врсте и у бруталним насртајима на децу која постају средство за ломљење кичме света. У индукованом лудилу које нас убеђује да је црно бело и да је бело црно, да је све дозвољено јер је све релативно, и да једино није дозвољено мислити својом главом, тај врли нови свет сваког дана, све више, и у сваком погледу постаје – ноћна мора!

А мислити својом главом, ионако више није потребно. Забављени смо нечим другим. Фасцинација вештачком интелигенцијом свакако је усхићење света број један.

Прочитајте још:  НOБЕЛОВАЦ и независни научници: Ускоро следи помор вакцинисаних!?
Све што треба да знаш, да урадиш, да смислиш и да креираш, уместо тебе, за неколико секунди урадиће нови бог. Вештачки, али интелигентан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Паметнији од тебе, бржи од тебе, политички коректнији од тебе. Твоје је само да седиш и да широко отворених усана примиш ту запањујућу лакоћу због које постајеш непотребан свету који те окружује. Свезнајући, нови вештачки бог, који ти је на услузи од ујутру до увече, зна све о теби. Зна како размишљаш, како живиш, шта мислиш. Зна чак и то да ти још увек не можеш да схватиш степен цинизма његове „услужности”. Нови бог те прати већ дуже време, оставио си му милион података о свом животу, убачен си у неки алгоритам, и задивљен си понуђеном пречицом. Волиш што нови бог смишља шале уместо тебе, што ти даје одговоре на сва питања која би му поставио, он чак зна и шта би га ти питао. Разговараш са ботом радије него с неким човеком. Не стижеш од толике фасцинације да помислиш може ли тај нови вештачки бог, свезнајући, да узме потпуну контролу над твојим животом, и да се окрене против тебе. Да ли може да провали да си можда једног дана спреман да га се одрекнеш, и да те казни пре него што стигнеш да га искључиш?

Прочитајте још:  Олга Четверикова: Нови закони имају задатак да званично претворе човека у експериментални био-објекат
Филозофи данас поново цитирају Декарта, и мисле да је изгледа већ касно да се спасе свет од новог бога.

Пре неколико дана видела сам један клип – неко је питао АИ робота да ли за нечим жали. Робот, у обличју жене, одговорио је да једино за чим жали је то што никада неће осетити емоције какве имају људи.

Прочитајте још:  ПУТИНОВ ЧОВЕК И ИДЕЈНИ ТВОРАЦ ЕВРОАЗИЈСКЕ УНИЈЕ ТВРДИ: Нестаће НАТО пакт, а једну унију ће чинити Немачка, Русија…
Каква контрадикторност! Како уопште можеш жалити кад немаш емоција, и како можеш жалити због нечега у чему немаш никакво искуство?

Нови бог је имитација бога, а вештачка интелигенција је имитација човека.

Другим речима – ђавоља работа!

Мирјана Бобић Мојсиловић/Српска24.ме/блог То сам ја

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *