НА БАЛKАН СТИЖЕ НАЈОПАСНИЈА ДРОГА: Америчка ДЕА упозорава на синтетички опијат, 50 пута јачи од хероина!

1
дрога

Foto: Tanjug/AP

Директорка Агенције за сузбијање криминалитета дрога (ДЕА) Ен Милграм упозорила је хрватског министра унутрашњих послова Давора Божиновића на све већу злоупотребе фентанила, нове пошасти на америчком нарко-тржишту од које дневно умире чак 300 људи, преноси Индеx.хр.

Реч је о до сада најопаснијој и најбрже растућој синтетичкој дроги која је чак 50 пута јача од хероина и може изазвати тренутну зависност, казала је Милграм. Фентанил је узрочник смрти поп иконе Принца, репера Маца Милера и певача Тома Петyја.

САД имају и велики проблем смрти од предозирања. Прошле године су имали више од 100.000 смртних случајева, махом је то био фентанил. То је синтетички опијат, има своју примену у медицини, али је проблем у томе што су мале количине довољне да буде опасан. Од једног грама може се направити 600 уличних доза. Поређења ради, тона хероина има противтежу у 20 килограма фентанила.

Фентанил је врло јефтин, преплавио је америчко тржиште, већина тога долази из Мексика. И Европа је већи мала проблема с фентанилом услед несташице хероина. Пре свега Летонија, Норвешка, Естонија, али у ДЕА виде опасност да ће се ова дрога проширити и на Балкан.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “НА БАЛKАН СТИЖЕ НАЈОПАСНИЈА ДРОГА: Америчка ДЕА упозорава на синтетички опијат, 50 пута јачи од хероина!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *