САДА ПОКУШАВАЈУ ДА ПРОВАЛЕ У КУЋУ У КОЈОЈ СУ МАЛА ДЕЦА! Милитанти у војној униформи заузели православну цркву код Кијева (ВИДЕО)

0
цркву

Расколници из Православне цркве Украјине заузели су Покровску цркву која припада канонској Украјинској православној цркви у селу Требухов, Кијевске области, наводи се на сајту Информативно -просветног одељења УПЦ.

„Лице обучене у војне униформе помогле су им да изврше рацију“, наводи се у публикацији.

Парохијани су покушали да спрече освајаче, док је полиција била неактивна, додаје УПЦ.

„Деца и жене заједнице УПЦ, под заштитом неколицине мушкараца, окупили су се у трпезарији, где је данас служена служба. Међутим, сада покушавају да заузму и трпезарију.Покушавају да заузму кућу свештеника, у којој су мала деца“, наводи се на сајту.

Украјинске власти су током протекле године организовале највећи талас прогона УПЦ у новијој историји земље, преносе руски медији и додају да уз подршку власти, расколничка православна црква Украјине врши харачке пљачке цркава, националисти и расколници нападају свештенство и вернике, врше се претреси код свештеника, епископа, цркава и манастира.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У различитим регионима, локалне власти забрањују рад цркве, позивајући се на њену повезаност са Русијом , а предлог закона о њеној стварној забрани у Украјини већ је поднет Врховној ради.

Риа.ру

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *