Роберт Кенеди Млађи: Све што нам говоре о овом рату је лаж – Украјинци гину осам пута више од Руса

0
украјина, кенеди

украјина

Конкурент Џозефу Бајдену за председничку номинацију демократа, син некадашњег америчког министра правде Роберта Кенедија и братанац председника Џона Ф. Кенедија – Роберт Кенеди Млађи поручио је да Американце „лажу“ када кажу да је сукоб у Украјини проблем за САД.

„Ми смо у Украјини из правих разлога, јер подржавамо Украјинце, навијамо за слабије. Мој син Конор био је у Украјини и борио се против Руса, али морамо да поставимо питање зашто смо ми у Украјини“, рекао је Роберт Ф. Кенеди млађи који је јуче објавио своју кандидатуру.

Tužilac Ljubivoje Đorđević se prepoznao u rečima Tužioca Stefanovića

Ако смо тамо да исцрпимо Русе, како је рекао министар одбране Лојд Остин, или да сменимо Владимира Путина, што је рекао Бајден, онда ми користимо Украјинце као пионе, убијамо их у прокси рату две силе, поручио је он.

„Нико о томе не говори, али је погинуло 14.000 украјинских цивила, 300.000 војних лица. Руси убијају Украјинце у односу 7:1, 8:1 и они то не могу да поднесу. Све што нам говоре о овом рату је лаж“, рекао је Кендеи Млађи.

Кенеди је критиковао администрацију због укидања бонова на храну и социјалне заштите за најсиромашније Американцима, док истовремено шаље 113 милијарди долара Украјини, преноси РТ Балкан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председнички кандидат за 2024. тврди да земља спашава банкаре и плаћа за сукоб који не може себи да приушти. “Наша демократија се претвара у корпоративну плутократију”, поручио је Кенеди.

Иако није фаворит, истраживање “Ју-Ес-Еј Тудеја” и Универзитета Сафок показало је да би 14 одсто бирача који су 2020. гласали за Бајдена, сада гласало за Кенедија.

Прочитајте још:  Контроверзан план аутомобилског гиганта о градњи мини нуклеарних реактора

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *