“Највећа грешка ми је што сам постао жена”, он је ТРАНС И KАЈЕ СЕ због тога: Осећа се као ЖРТВА ЕKСПЕРИМЕНТА

0

– Ћао, ја сам мушкарац који је мислио да је жена. Почетком мојих 20-их почео сам са транзицијом да постанем жена, реченица је којом је ова особа, под псеудонимом Шапешифтер, започела врло емотивну исповест.

Пре тога је био врло родно флуидан мушкарац, носио је и такву одећу. Пошто је одрастао у источној Европи, а факултет је похађао у Америци, тамо је напокон имао довољно храбрости да носи одећу какву жели и да боље испита своју женску страну.

– Убрзо након факултета људи су почели да ме питају које су моје заменице, што ми је било чудно јер сам знао да сам мушкарац, геј мушкарац. Након тога сам почео више да истражујем и да се питам да ли сам ја заправо жена заробљена у телу мушкарца и убрзо сам постао опседнут транзицијом.

Почео је да пије естроген

Успео је да набави хормоне и почео је да их узима, али ефекат није био пожељан и постао је више депресиван, тужан и чак је имао и суицидалне мисли. Веровао је да је то све зато што живи у погрешном телу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Затим сам урадио “феминизацију лица” и одобрили су ми операцију за промену пола након свега 12 посета лекару. Било је врло лако, нисам имао никакве проблеме са психолозима који су то одмах одобрили иако имам АДХД и интернализовану хомофобију.

Такође, указао је да је проблем у неким земљама ако психолози саветују против транзиције или доводе у питање нечију одлуку да се подвргне транзицији – јер се то подразумева онда као трансфобија. Тако да психолози махом одобравају многима операцију за промену пола, иако можда нису испунили све “услове” потребне.

Прочитајте још:  Ову "ЖЕНСKУ" БИЉKУ користе већ ВЕKОВИМА : Све је популарнија у балансираној исхрани, а благотворна је и за ПЛОДНОСТ и здравље

– Одрастао сам у врло хомофобичној породици где су ме учили да је бити геј погрешно и грешно. А, како сам муслиман, учен сам да је лоше ако ме привлаче мушкарци, тако да када се појавила опција да сам можда женско – чврсто сам се ухватио за ту идеју. Хтео сам да будем жена како бих побегао од своје хомосексуалности, јер су ми испрали мозак да је то оно што је лоше.

Kао дете је био низак и ситан у односу на друге дечаке и мама га је често злостављала јер се питала зашто није као остали. Чак је морао да иде на вежбе истезања како би био виши, и то му је све слало поруку да није прави мушкарац баш због тога како изгледа.

– Након операције сам упао у страшну депресију, а моја транс заједница ми је рекла да је то нормално после операције, али депресија никада није нестала. Имао сам и компликације после операције. Kако би ваша вагина била “отворена” морате да стављате разне објекте у њу у ту сврху, док је тело заправо третира као рану и покушава да је “залечи”, што је изазвало разне компликације.

“Ово ми је највећа грешка у животу”

Данас жали што се икада декларисао као жена.

– Годину након што сам почео да узимам естроген сам урадио силиконе и операцију промене пола, за чим жалим, то ми је највећа грешка у животу. А, баш зато што сам се трудио да имам што је “више стрејт” интимне односе могуће, морао сам да имам још једну операцију што ми је још више утицало на здравље и појачало депресију.

Прочитајте још:  Зашто жене мање оболевају и ређе умиру од коронавируса?

Цео процес му није помогао да се осећа боље у својој кожи, него баш напротив. Било му је лакше док је био мушко а играо се са родним улогама, носио женску одећу, а када је постао жена тада се осећао још горе.

“Осећам се као жртва експеримента”

– Сто посто се осећам као да сам жртва окрутног медицинског и друштвеног експеримента. Волео бих да ме је неко загрлио пре толико година и рекао ми, “океј је да се облачиш као женско, можеш да носиш штикле, дугу косу, шта год да желиш…”

Пре него што је почео да пије естроген, његове гениталије му нису сметале, међутим временом је почео мрзи свој пенис и да верује да не припада његовом телу.

– Али сад ми се са тестостероном одређене жеље и потребе враћају и чак ми је трауматично и не знам шта да радим. Можда ћу некада бити приморан на хормонску детранзицију, шта год то значило у овом тренутку.

Он сматра да људи немају потребну психолошку помоћ кроз цео овај процес, као и да је велики проблем што се људи одлучују на транзицију и операције као врло млади и несигурни. Чак и пре пубертета неки родитељи својој деци дају хормоне јер се дечак, на пример, ига са барбикама и воли да носи сукњицу, али не дозвољавају тој деци да испитају свој род до краја. Данас под псеудонимом Схапесхифтер говори јавно о овом проблему и покушава да скрене пажњу да проблеме транс заједнице и заједнице уопште.

Блиц жена

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *