Решена мистерија смрти чувеног Тапија: Смрт у полицијској станици у току саслушања!

0
тапија

Решена мистерија смрти чувеног Тапија: Смрт у полицијској станици у току саслушања!

Драган Малешевић Тапи умро је 29. октобра 2002. године у згради градске полиције када је приведен на саслушање, а како многи сматрају, грешком усред полицијске бруталност – на крају и издахнуо у њиховим рукама.

– Мене су оптужили да сам ја задавио Драгана Малешевића Тапија – рекао је некадашњи начелник Одељења за крвне деликте Жарко Поповић.

Он је после 20 година проговорио о случају који и дан данас интригира јавност. Поповић је детаљно описао шта се десило те ноћи када је Тапи умро.

– Ми смо тада радили акцију “Београд” како би открили ко је убио генерала Бошка Буху. Радећи ту причу тужилац је једно вече наредио да се Тапи приведе на информативни разговор у наше одељење. Пошто је то била акција на нивоу градског СУП-а ми смо замолили колеге из Четвртог одељења (они се баве дрогом) да приведу Тапија и да га доведу код нас. Довели су човека доле, Тапи је сео и рекао да је имао три инфаркта. Запалио је цигару, пао на главу. Дошла је хитна и после обдукције је установљено да му је пукла трбушна аорта – рекао је Жарко Поповић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он каже да је његова срећа била што је то вече, много раније пре него што је Тапи доведен, водио акцију на ширем подручју Београда са 50 оперативаца градског СУП-а и 50 оперативаца БИА-е.

– Ми смо радили ту акцију до једно 2 ујутру. Kад сам дошао у канцеларију колеге су ми рекле шта се десило. Питао сам само да ли је урађена обдукција. – рекао је Поповић у интервјуу за Балкан инфо и додао да су га након тога оптуживали да је он сам кесом задавио Тапија и да је ту кесу вратио у писаћи сто.

Прочитајте још:  „Мојим легионарима“

– Замислите какав би ја требало делбичнина да будем да кесу са ДНK профилом покојног Малешевића вратим у свој писаћи сто. Мене су саслушавали доста пута… – рекао је Поповић.

Он је потврдио да је Тапи радио за службу Државне безбедности и истакао да је Тапи био феноменалан фалсификатор.

Драган Малешевић Тапи умро је 29. октобра 2002. године у згради градске полиције када је приведен на саслушање, а како многи сматрају, грешком усред полицијске бруталност – на крају и издахнуо у њиховим рукама, пише Србија данас.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *