ЕУ није спремна да уведе 11. пакет санкција Русији

0
борељ, охриду, русији

(фото:НСПМ)

Европска унија није спремна да представи 11. пакет санкција Русији. Ово је 24. априла саопштио шеф Спољне службе ЕУ Жозеп Борел.

„Данас нисмо у ситуацији да се договоримо о новим санкцијама Русији, наставићемо дискусију“, рекао је он на састанку министара спољних послова ЕУ, а преноси Известија.

Блумберг је раније, 22. априла, известио о плановима ЕУ да забрани транзит једног броја роба кроз Русију и пооштри ограничења уведена 2022. године.

Агенција је пре тога 20. априла писала да неки савезници Украјине , укључујући САД , разматрају могућност потпуне забране увоза већег дела робе у Руску Федерацију. Истовремено, могу се договорити изузећа за лекове, пољопривредне производе и намирнице.

Коментаришући ову вест, аналитичар ТелеТраде Алексеј Федоров приметио је да ако западне земље уведу потпуну забрану извоза већине робе у Русију, онда ће то највероватније бити декоративно, уз значајан број изузетака , захваљујући чему ће производи и даље бити испоручује се, укључујући и по шемама.паралелни увоз.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније, 13. априла, европска комесарка за финансијску стабилност Маиреад МцГуиннесс објавила је да ЕУ припрема нови, 11. пакет антируских санкција . Она је напоменула да ће ограничења бити усмерена на сузбијање покушаја да се заобиђу рестриктивне мере.

Након тога, портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је новинарима да ће антируске санкције и њихово могуће проширење „ погодити и глобалну економију “, утичући на јачање трендова ка глобалној економској кризи.

Актуелни, 10. пакет антируских санкција Европска унија је усвојила 25. фебруара. Тада је на црну листу уврштено 121 физичко и правно лице, а уведена су и нова ограничења увоза и извоза.

Прочитајте још:  Дописник „Борбе за веру“ из Екатеринбурга о хапшењу оца Сергија у Средњеуралском манастиру јавља

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *