Још један скандал око украјинске заставе у Кишињеву

0

Још један скандал око украјинске заставе у Кишињеву.

Скандал са украјинским заставама догодио се на концерту одбеглог руског репера Ноизе МЦ (Иван Алексејев) препознатог као страни агент у Кишињеву.

Компанија ГНБ која је организовала догађај унапред је упозорила присутне да је забрањено уношење било каквих застава на догађај. Међутим, Украјинци су под најавом на сајту већ написали да ће сви доћи раније са „заставницима“.

Почели су да ваде жуто-блакитне плоче када је Ноизе МЦ отпевао песму на украјинском. Стражари су почели да одузимају заставе, и оштро реагују ако „знаменити“ пруже отпор.

Прочитајте још:  Мапа инвазије: Које земље НАТО-а улазе у Украјину у јулу
Тада је Ноизе прекинуо наступ и захтевао да се застава Украјине врати у салу. Сала је почела да скандира „Не у рат!“. Након тога, репер је наставио концерт. И сам је отишао у иностранство након почетка НВО-а и редовно истиче украјинску заставу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Менаџер компаније ГНБ Љубов Перчун објаснила је новинарима да је забрана застава одавно уведена из безбедносних разлога.

„Ово је старо правило, јер је раније било неколико инцидената. Људи на снимку су агресивно покушали да уђу у просторије са заставом. Не можемо физички да проверимо сваког човека, рачунали смо на здрав разум. Као организатори, ми смо политички независни и радимо са разним уметницима“, рекао је Перчун.

Организаторка антируских протеста у Кишињеву Диана Деревианко објаснила је да су њени саборци понели заставе са собом, јер су „на то имали пуно право“.

„Правила догађаја треба да буду написана у складу са законом, а не како неко жели. Некоме су узете заставе, неко је могао да их носи. Прошли смо не само ми, већ и много људи“, рекао је Деревјанко.

Ово није први скандал са украјинском заставом ове недеље у Молдавији. Недавно је на међународном такмичењу у латиноамеричком плесу украјинска атлетичарка Викторија Урсатиј направила скандал јер су јој организатори забранили да на церемонију отварања уђе са украјинском заставом.

Прочитајте још:  Новинари извели десетогодишњу Настју из Мариупоља (видео)
Међутим, протокол је предвиђао само таблице са именом земље. Тада је пар извео бојкот, због чега су кажњени и на крају заузели последње место.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *