САМО 13 СРБА ГЛАСАЛО НА КУРТИЈЕВИМ “ИЗБОРИМА”

0
срба

(Фото: Танјуг)

На ванредне изборе у четири општине на северу Косова и Метохије изашло је 1.566 Албанаца и 13 Срба, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Петковић је на конференцији за новинаре рекао да то представља „потпуни фијаско” премијера и председнице привремених приштинских институција, Аљбина Куртија и Вјосе Османи, који су позивали на ове изборе „са намером да окупирају север”.

 

Петковић је прецизирао да су на северу Косовске Митровице гласале две особе српске националности, у Лепосавићу седам, у Звечану четири, а ниједна у Зубином Потоку.

„Прави победник је српски народ, који је потпуно бојкотовао изборе јер не жели окупацију севера. Ово је пораз међународне заједнице, која је подржала Куртија. Сад желим да видим представнике међународне заједнице како ће честитати онима који су гласали у контејнерима”, рекао је Петковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Петковић је прецизирао да је на изборе изашло 449 Албанаца мање него 2021. године и констатовао да „испада да нису само Срби бојкотовали Куртијеве антидемократске изборе, већ и Албанци”.

 

„Ни макац нећемо ићи даље док се не формира Заједница српских општина”, поручио је он.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *