Уместо легализације: По Србији се продаје отрован шиптарски канабис и финансира албански сепаратизам

0
канабис

Милош Симић (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

2020. године УН направиле су историјски преседан и канабис скинуле са листе опојних дрога. Међутим у вези са тим у Србији ништа се није променило. Милош Симић из удружења Социјал Канабих клуба Београд каже да је Србија за разлику од већег дела света у смислу легализације канабиса далеко заостала.

Оно што је највећи проблем према речима Симића јесте и то што је највећа количина канабиса која се у Србији користи из Албаније и са Косова, чиме се пуни буџет Албаније и албанских сепаратиста који управо тим новцем плаћају лобирање независности Косова.

Други такође велики проблем јесте и то што је правосуђе затрпано ситним случајевима. Наиме, полицији је битно да испуни одређену квоту и уместо да се бави озбиљним криминалом, они углавном хапсе клинце са по грам или и мање марихуане, што даље доводи до потпуног колапса правосудног система.

Осим набројаних оно што изазива највећу бојазан јесте здравље корисника.Поред лошег квалитета канабиса који долази са простора Косова и Метохије али и Албаније, истраживања показују да се већина тог канабиса прска веома опасним средствима што доводи до последица по здравље корисника.

Ако имамо у виду бројне благодати ове чудесне биљке, али и неоспорне медицинске податке о болестима на које веома повољно утиче, надајмо се да ће, уколико не због здравља а оно због комерцијалних разлога и пуњења државног буџета ускоро и код нас бити легализована.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Весна Веизовић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *