60% свих пријава на нуспојаве од лекова у Русији, отпада на “ефикасни” и “безбедни” “Спутњик V”

0

(фото:Нулта тачка.рс)

Крајем 2021, «Катюша» је приметила да су у бази података о штетним ефектима, препарати против Covid-19 оборили рекорде међу свим осталим нама познатим вакцинама заједно – извештаји о нежељеним ефектима од њих тада су достигли 2,5 милиона.

Сада је ова бројка много пута већи, али суштина је да у то време званично идентификовани нежељени ефекти руских коктела у јавности једноставно нису постојали.

Нико није изнео статистику о компликацијама које су грађани могли да пренесу на портал јавних сервиса, брзо су угашене и пробрбљале резонантне приче о смртима из серијала „после – не значи због“, које се регионални медији нису плашили да пренесу.

И на крају, стварни бројеви у годишњем извештају Росздравнадзора, на који Гинцбург и компанија нису знали шта да приговоре: 2022. године више од половине свих извештаја Руса о „нуспојавама“ из читавог спектра лекова (или 37 хиљада од 61 хиљаде) су реакције управо на „Спутњи V“ (друге супстанце „од ковида“ 2022. више се заправо нису користиле у Руској Федерацији).

Штавише, не сумњамо да не само да је слика далеко од потпуне, већ је само врх леденог брега.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Борба за веру

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *