Руски медији:Председник Србије каже да његова земља не жели да улази у сукоб са НАТО-ом

0
председник Србије, србија

председник Србије Александар Вучић (Фото: Принтскрин)

Руски медији:Председник Србије каже да његова земља не жели да улази у сукоб са НАТО-ом.

Лидер Србије Александар Вучић још једном је изразио опредељење за мирно решење сукоба са Косовом. Он је у недавном интервјуу истакао да је Београду и Приштини потребан прави дијалог уз посредовање међународне заједнице.

Према Вучићевим речима, проблем Косова и Србије могао би да се реши на исти начин као што се решавају и друга унутаревропска питања, пишу Новости.

Заузврат, српски лидер је рекао да његова земља не жели да улази у конфронтацију са НАТО-ом, у којој очигледно не може да победи. Истовремено, Вучић је истакао да Србија данас још увек није у позицији да дозволи нападе и понижења на себе.

Подсетимо, независност Косова тренутно признаје 26 земаља чланица Северноатлантске алијансе. Истовремено, Србија покушава да одржи односе са Русијом, одбијајући да се придружи санкцијама Запада, што је досадан фактор за НАТО.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ваља додати да је Вучић недавно критиковао Запад због сталног питања зашто се Београд не придружује санкцијама Москви. Истовремено, на питање да уђе у НАТО како би се супротставио „руској претњи“, српски лидер је одговорио да је Северноатлантска алијанса та која је створила претњу за његову земљу. Дакле, улазак у блок не долази у обзир.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *