Срби то бацају, а Немци плаћају 8 евра 15 комада: “Имам у селу шлепер овога”

0
евра

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Немци за ово плаћају 8 евра за 15 комада а ми их бацамо!

На интернету се појавио снимак из Немачке који је многе у Србији зачудио када су видели шта се у ствари налази на рафу маркета и колико кошта.

Наиме, сада се на друштвеним мрежама појавио снимак на ком се види да су на продају остаци клипова кукуруза спаковани у кесе.

“У Немачкој се продају остаци клипа кукуруза. Kомиљка или кочањка или чутка како се већ у ком крају Србије зове 15 комада за 8 евра”, стоји у објави на Твитеру.

Дакле, у питању је шапурика, комљика, кочањка, тулуска или чутка. С обзиром на то да је српски богат језик, сваки крај Србије има свој назив за ово па тако остатак кукуруза има најмање двадесетак назива.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Окласак је нуспроизвод који настаје од кукуруза. Kористи се као сировина за грејање, потпалу, али се некада користио и у друге сврхе.

Духовити коментари

Kако се види на снимку који је објављен на Тиктоку, а убрзо се проширио и на Твитеру, ту је паковање шапурике које се, како се наводи, у Немачкој продаје по цени од 9,99 евра (на снижењу 7,99 евра).

Бројни корисници ове мреже коментарисали су да је невероватно да се ово продаје, а било је и оних који су оставили духовите коментаре.

“Шта ће им? За потпалу?”, “Стоји ли ова роба на полици где је тоалет папир? “Па није ваљда да су остали без тоалет папира?!”, “Чему служе”, “Имам у селу шлепер овога, нисам знао да сам милионер”, неки су од коментара на Твитеру.

Прочитајте још:  БИЉKАМА ПРОТИВ БОЛЕСТИ: Kако изгледа формула здравља коју спроводи др Несторовић

“Неко време сам на селу, има то својих мана, али шта се све на селу не плаћа, купује или шта се све у граду купује, а на селу је џабе а раздаљина нпр. 5 км… Дошли другари да роштиљамо и купили ћумур, а ја имам грања да испечем вола а за још десет могу да скупим”, додао је други корисник.

Један је потом објаснио за шта се све користи.

“Kоришћена кочањка за: затварање балона и флаша са ракијом као чеп, ложење ватре, роштиља а после лозе најбоља за печење јагњета на ражњу, уместо рибаће четке, у тоалету, када се остружу паперјасте трошице завијале се као цигаре”, објаснио је један твитераш, а преноси Курир.

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *