ДУДАКОВИЋ ОСТАЈЕ НА СЛОБОДИ: Нема казне за злочине над Србима

0
злочине, бих

Атиф Дудаковић, Фото Твитер

СУД БиХ одбио је приједлог Тужилаштва БиХ да се одреди притвор бившем генералу тзв. Армије БиХ Атифу Дудаковићу.

Дудаковићев адвокат Асим Црналић рекао је за „Независне новине“ да је очекивао такво рјешење суда.

У Суду БиХ јуче је, подсјетимо, одржано рочиште о притвору Дудаковићу, а којег Тужилаштво БиХ терети да је говорио о ратним дешавањима из 1995. године и спомињао свједока Фикрета Абдића Бабу, који тек треба да свједочи у овом предмету.

Судски поступак против бившег генерала и команданта Петог корпуса се води због оптужби за злочин против човјечности, злочин против цивилног становништва, те уништавање културних и историјских споменика.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тужитељке Ведрана Мијовић и Маријане Чобовић су, поводом обиљежавања Дана Армије РБиХ, рекле јуче да се Дудаковић обратио свједоцима, а који су припадници Петог корпуса, ријечима да „зна шта његови непријатељи желе“.

Иначе, суђење Дудаковићу траје већ мјесецима. Кривична пријава због почињених ратних злочина против Дудаковића поднесена је још 2006. године, а оптужница против њега потврђена је тек 2018. године.

Дудаковићу и још шеснаесторици припадника Армије РБиХ суди се због стравичних злочина почињених над српским цивилима и заробљеницима у западној Крајини 1995. године, а суђење је неколико пута прекидано.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *