Русија претекла САД у производњи минералних ђубрива

0

(фото: РИА НОВОСТИ)

Русија претекла САД у производњи минералних ђубрива.

Шеф Руске асоцијације произвођача ђубрива (РАПУ) Андреј Гурјев је током радног састанка са председником Руске Федерације Владимиром Путином рекао да је Русија претекла САД у производњи минералних ђубрива. О томеобавештаваРИА Новости.

Шеф РАПУ Андреј Гурјев је на данашњем састанку са председником Русије рекао да је Руска Федерација претекла САД у производњи минералних ђубрива. Званичник је приметио да је у последњих десет година Руска Федерација повећала производњу за 40 одсто и претекла не само Сједињене Државе, већ и Индију, поставши други највећи произвођач ђубрива после Кине. Према његовим речима, ово је значајно достигнуће.

„У протеклих десет година повећали смо производњу за 40 одсто – до 55 милиона тона – свих врста ђубрива. Престигли смо САД, Индију у производњи и сада смо највећи светски произвођач после Кине. Ово је заиста велико достигнуће“, рекао је Гурјев.

Званичник прецизира да је Русија постала највећи добављач минералних ђубрива. Дакле, 2021. године обим испорука износио је 37-38 милиона тона, следеће године је дошло до благог пада због увођења међународних санкција, објаснио је он.

„Све је то омогућено највећим улагањем у последњих десет година. У 2013. години почео је нови инвестициони циклус, уложено је 1,8 трилиона рубаља. Само пореза смо платили више од 600 милијарди рубаља. У 2022. години платили смо око 200 милијарди пореза, што је такође рекорд за нашу индустрију“, напомиње председник удружења.

Прочитајте још:  Сједињене Државе припремају побуњенике: тајни програм ЦИА-е обучио Украјинце да „убијају Русе“.
Русија је обезбедила једну трећину светског раста производње минералних ђубрива током протекле деценије, напомиње Гурјев. Званичник је сумирао да више од 70 одсто испорука долази из пријатељских земаља Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *